Dette skriver avisene«Det var Alexander-Arnolds fjerde målgivende på to kamper. Det kunne vært hans fjerde bare denne ettermiddagen»

Det handler mye om dødballer – både positivt og negativt – i de engelske avisene etter Liverpools seier mot Nottingham Forest.

Alt håp om topp fire er ikke ute for Liverpool, etter at de røde vant sin andre kamp på rad denne uken. Denne gang var det Nottingham Forest som ble slått 3-2 på Anfield.

Dette skriver avisene etter lørdagens kamp...

– En kamp med mye feil

Paul Joyce i The Sunday Times skriver om den merkelige perioden etter pause, da målene bare rant inn.

«Alle fem målene kom i en periode på 23 minutter fulle av feil, der hjemmelaget scoret tre etter dødballer og Forest utlignet to ganger etter innkast. Etter kampen sa Klopp at de situasjonen hadde skapt mye trøbbel for laget hans», skriver han.

«Om en europacupplass fortsatt kan reddes etter denne underveldende sesongen må vi vente og se, men Liverpool klatret opp til sjuendeplass, og har kamper mot lagene som ligger rett foran dem, Aston Villa og Tottenham, fortsatt i vente».

Han trekker også frem Alexander-Arnolds giftige dødballfot, som gang på gang ga Forest problemer.

«En av endringene i de siste kampene er at Trent Alexander-Arnold har vekslet mellom å spille back og i den dype midtbanerollen, som han hadde mot Arsenal og så i 6-1-seieren over Leeds på mandag. Forest sin midtbanespiller Danilo kastet hele tiden blikket over skuldra og fulgte med på Alexander-Arnolds posisjonering – men det var ingenting han kunne gjøre med det han kunne få til på dødballer».

Livsfarlige dødballer

Også Richard Jolly i The Independent fokuserer mye på Alexander-Arnold og dødballene hans. 

«Høyrebacken er blitt gjenoppfunnet som en quarterback, men det var ikke noe behov for å endre på Trent Alexander-Arnolds spill her. En ukonvensjonell back som nå er delvis midtbanespiller – men han har lenge vært Liverpools dødballspesialist. Det er en evne som kan være uvurderlig, uavhengig av hvor startposisjonen hans er på banen. Sammen med Nottingham Forests manglende evne til å forsvare seg på dødballer imot, ble det avgjørende. Forest hadde utlignet for andre gang da Alexander-Arnold pisket inn et frispark. Mohamed Salah kom seg løs fra Remo Freuler, og scoret sitt 27. mål for sesongen», skriver han.

Det ble med én målgivende, men kunne fort blitt flere.

«Det var Alexander-Arnolds fjerde målgivende på tre kamper. Det er neppe en overdrivelse å si at det kunne vært hans fjerde den ettermiddagen. Det illustrerte hvilken trussel han er, og svakheten til Forest. Etter å ha sluppet inn tre ganger etter dødball, der Andy Robertsons frispark førte til Diogo Jotas andre mål, er det bare Bournemouth som har sluppet inn flere på slike situasjoner. Dersom Forest skulle ende opp med å rykke ned, vil det delvis være på grunn av dødballene».

Chris Bascombe i The Telegraph skriver også om dødballene – på godt og vondt.

«Liverpool var overlegne uten å ha full kontroll i denne seieren, og sammen med Forest hadde de en oppvisning i offensiv dødball og mangelen på evne til å forsvare seg på dødballer defensivt. Hver eneste corner eller frispark inn i Forest sin boks ble behandlet som en håndgranat, og endte med alle Liverpools tre mål. På samme måte var Moussa Niakhate sine lange innkast noe som var utenfor Liverpools radar, og som førte til panikk i en kaotisk andreomgang. Det kom fem mål på 23 minutter, men kunne ha vært mange flere», skriver Bascombe.

Jota tilbake på sitt beste

Diogo Jota scoret sitt tredje og fjerde mål for sesongen. Alle målene har kommet denne uken.

«Som Klopp skulle ha ønsket at han kunne hatt en Jota i toppform på ulike tidspunkter denne sesongen, og spesielt i den grusomme januarmåneden da han også var uten Roberto Firmino og Luis Diaz. Tap mot Brighton, Brentford og Wolves kunne kanskje endt annerledes, om gutten fra Portugal hadde vært klar», skriver Paul Gorst for Liverpool Echo

«Hans voldsomme gjenoppblomstring kommer kanskje for sent til å redde et håp om Champions League neste sesong, men denne kliniske dobbelen hans har i det minste hjulpet med å tette luken opp til Newcastle på fjerdeplass til seks poeng, før de får besøk av Tottenham søndag ettermiddag. I en sesong der «late eksperter» har antydet at Sadio Mané har vært sårt savnet i Liverpool, er sannheten at Klopp har savnet denne versjonen av Jota enda mer. Hvor annerledes kunne sesongen ha sett ut dersom han ikke hadde hatt problemene med leggen og hamstringen?»

SCORET TO: Diogo Jota scoret to mål mot Forest.

SCORET TO: Diogo Jota scoret to mål mot Forest.


Bascombe i The Telegraph mener det ikke nødvendigvis er gitt hvem som bør være Liverpools foretrukne angrepstrio – og at Jota absolutt bør ha et ord med i laget.

«Denne sesongen avsluttes for tidlig for Diogo Jota. Han ventet et år på målet istt, og nå har han fire på fem dager og har sørget for at Liverpools håp om Champions League-spill neste sesong fortsatt har puls. For en uke siden var det spørsmål om hvor Jota ville passe inn i Klopps ombygging av Liverpool når alle angriperne er tilgjengelig igjen. Det regnes med at Luis Diaz og Darwin Nunez vil være de foretrukne alternativene sammen med Mohamed Salah i august, men slike garantier finnes ikke. Klopp argumenterer for at æraen der Liverpool hadde en forutsigbar angrepstrio ble avsluttet da Sadio Mané forlot og Roberto Firmino startet sin et år lange avskjedsturne», skriver han.

Jota nevnes også med varme ord av Sunday Mirrors Steve Bates, men han fokuserer mer på matchvinneren Mohamed Salah.

«Mohamed Salah er ikke med i kampen om å bli Footballer of the Year, men målene fortsetter å komme. The Kops egyptiske konge stjal litt av rampelyset fra Diogo Jota etter hans to mål, med et verdifullt vinnermål som ga Jürgen Klopps håp om Champions League-plass et løft», skriver han.

«Jota er het, etter å ha scoret to mål i andre kamp på rad på seks dager, etter hans to mål i 6-1-knusingen av Leeds. Før det hadde han gått 372 dager uten scoring. Men timingen på Salahs vinnermål, i en kaotisk kamp mot Steve Coopers tapre Forest, var den perfekte respons etter at Forest hadde utlignet til 2-2 noen minutter tidligere. Det var også drysset med stjernestøv, som gjorde at han tangerte Robbie Fowler på 183 mål på listen over toppscorere i Liverpools historie. At Salah har gjort det på 71 færre kamper enn Fowler sier mye om klassen og kvaliteten til den fantastiske angriperen».