– Guttene vet at dette ikke var perfekt, men for meg er dette første gang vi har fått på plass presspillet

Liverpool tok tre poeng mot Nottingham Forest – men veldig overbevisende var det ikke.

Lørdag spilte Liverpool ligakamp igjen, og også denne gang var det mot et nedrykkstruet lag i Nottingham Forest, bare fem dager etter at de røde hadde knust Leeds United 6-1. Lagene på nedre halvdel av tabellen har vært et kjempeproblem for Jürgen Klopps lag denne sesongen – men med helgens 3-2-seier er ting på bedringens vei.

Seks poeng på to kamper gjør at de røde nå er på 50 poeng etter 31 kamper. Det holder til en foreløpig sjuendeplass. Opp til Aston Villa, som avga poeng på lørdag, er det ett poeng. Tottenham som kommer til Anfield om en uke er tre poeng foran med like mange kamper spilt på femteplassen, og skal møte Newcastle United på søndag. Newcastle har en luke på seks poeng med én kamp mindre spilt, og ligger i skrivende stund på fjerdeplassen som gir Champions League-spill.

Selv om Liverpool vant på lørdag, slapp de også inn to mål, og ga bort ledelsen to ganger i andreomgangen. Klopp fikk spørsmål etter kampen.

– Det viktigste i fotball er åpenbart resultatene våre, og å kunne kjempe seg gjennom den situasjonen vi endte opp i i dag for å få alle poengene. Du trenger bare å se i garderoben vår. Guttene er ikke dumme, og vet at det ikke var perfekt, men de er veldig fornøyde med at vi klarte det, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Fornøyd med presspillet

Et stort fokusområde for Klopp og trenerteamet de siste ukene har vært presspillet. Liverpool har ikke presset slik som tidligere, og det har gått utover alt i alle deler av banen. Motstanderne kommer for lett til sjanser, og Liverpool har ikke skapt like mye som de gjorde tidligere da de var de beste på å vinne ballen høyt og ta motstanderen i ubalanse.

Klopp likte det han så på den fronten mot Leeds, og var også fornøyd med det mot Forest.

– Jeg så mange topp, topp, topp topp øyeblikk med kontringspress, og det elsket jeg. For oss er det superviktig. Ja, det er noe som har endret seg, og jeg mener vi er mye tydeligere på det området, sier han.


– Dersom du er solid, og ikke bare solid, men veldig bra, aggressiv og positiv i forsvarsspillet, så kan du bygge videre på det. For meg føles det som at dette er første gang i sesongen at vi har det på plass. Forhåpentligvis skjer det ikke for sent, slik at vi kan bygge videre på det.

Liverpool neste kamp er borte mot West Ham. Det skjer onsdag kl. 21.00, og kampen vises på V Sport PL 1 og Viaplay.