Spillerbørs og folkebørs etter Liverpool - ForestDiogo Jota er tilbake for alvor

Etter over et år uten nettkjenning renner målene inn for Jota

Med knappen under kan du nå velge om du vil se Liverpool.nos spillerbørs før du gir din egen vurdering. 

Alisson Becker7

Veldig god – som vi er vant med. Offensiv og fin, til og med ute og header etter et frispark Nottingham Forest slår fra midtbanen mot en veldig høy Liverpool-linje. Tar det han skal de gangene han settes på prøve. Kan ikke gjøre så mye med Neco Williams sitt mål, som kommer så fort og skifter retning. Også på 2-2-målet skifter den retning to ganger før den går forbi ham...

Trent Alexander-Arnold8

Forest virker veldig obs på Alexander-Arnold og hans nye rolle når Liverpool har ball i starten, og gir ham lite tid, men han klarer å riste det av seg og bli veldig mye involvert. Slår noen fantastiske dødballer som hadde fortjent flere scoringer. Uheldig som er sist på avslutningen som gir 2-2 og gjør Alisson sjanseløs. Like etter slår han en ny god dødball som Salah setter i mål.

Ibrahima Konaté6

Møter en fysisk og tøff spiss i den tidligere Liverpool-angriperen Taiwo Awoniyi. Lager kanskje noen unødvendige frispark – og får en del problemer. Som da Forest treffer tverrleggeren på 3-2. Veldig god på å ta med seg ballen fremover, og nå sitter også pasningene. Kunne fort hatt seg en målgivende til Jota på 2-1.

Virgil van Dijk6

Litt slurv her og der med pasningsspillet, men stort sett bra som vi er vant med. Mot et lag som Forest blir en heldigvis ikke straffet de gangene det blir for nonchalant. Bør score i førsteomgangen. Litt uheldig med klareringen som går ut til Morgan Gibbs-White for volleyen som gir 2-2.

Andy Robertson7

Ikke like offensiv som Alexander-Arnold nå etter den lille justeringen, men de gangene han er med opp er det helhjertet. Spiller en god kamp, og ser ut til å ha kommet over den lille formduppen han hadde tidligere i vår. Er uheldig som kommer borti avslutningen til Neco Williams som skifter retning og gjør det umulig for Alisson. Slår en god dødball til Jotas 2-1-mål!

Jordan Henderson6

En kamp på det jevne av kapteinen, som også han har en litt annen rolle nå som Alexander-Arnold brukes annerledes.

Fabinho7

Spiller en god kamp sentralt på midtbanen. Virker mer pigg og tilbake på det nivået vi er vant med å se ham. Har også målgivende for Liverpools første mål. Tas av banen etter 60 minutter.

Curtis Jones6

Der kampen mot Leeds United var fire skritt frem, var dette kanskje et steg og to tilbake. Klarer ikke å involvere seg på samme måte, og det blir en del rot. Alt i alt greit nok, men en skulle gjerne sett at han tok bedre vare på sjansen. Tas av banen etter 81 og erstattes av James Milner.

Mohamed Salah7

Vil veldig mye, og virker veldig tent og spillesugen i starten, men blir mer og mer isolert. Kommer ikke til like mange sjanser som i de tidligere kampene. Får seg en smell når Felipe tråkker på foten hans men rister det av seg. Sekunder etter scorer han – etter en perfekt slått dødball av Alexander-Arnold.

Diogo Jota8

Det bør ikke være noen overraskelse etter så lang tid i klubben, men det er oppsviktsvekkende hvor god han er i lufta, både offensivt og defensivt. Det er på heading kampens første mål også kommer. Iskald når han får sjansen og scorer sitt andre! Etter den lange måltørken har han nå fire mål på to kamper. Tas av banen etter 81.

Cody Gakpo6

Blir mer og mer involvert, og fungerer tidvis veldig bra som oppspillspunkt. Tas av etter timen og erstattes av Darwin Nunez.

Darwin Nunez6

Kommer inn for Cody Gakpo den siste halvtimen. Viser god kjemi med Mo Salah den gangen det kommer et oppspill, han møter og setter i gang egypteren, men Forest får etterhvert kontroll, men er lite involvert.

Thiago Alcântara6

Kommer inn for Fabinho den siste halvtimen, uten at han blir særlig mye involvert i tiden sin på banen.

Luis Diaz

Kommer igjen inn etter 81 minutter. Denne gang for tomålscorer Jota. Har et gledelig raid som minner oss på hva vi har savnet mens han har vært borte.

James Milner

Får de siste ni minuttene som innbytter for Curtis Jones.

Jürgen Klopp6

Gjør ingen endringer på laget – og laget gjør en brukbar førsteomgang selv om målet ikke kommer. De røde kunne ha scoret flere, og de store sjansene kom etter dødballer fra Trent Alexander-Arnold. Gjør to tidlige bytter med Darwin og Thiago som ikke klarer å sette sitt preg på kampen. Diaz får nye ni minutter som innbytter i comebacket.