Vil gjøre det kriminelt å harselere med tragedier

På én uke har det allerede kommet veldig mange underskrifter.

Charlotte Hennessey, som mistet sin far James på Hillsborough, har startet en underskriftskampanje om å gjøre det kriminelt å harselere og synge sanger om tragedier.

De siste ukene har Liverpool hatt bortekamper mot Manchester City og Chelsea, der det har skjedd, og nå gå flere sammen om å si at nok er nok. The Athletic har omtalt underskriftskampanjen. 

– De 97 som mistet livet, lidelsen for vår familie, andre familier og overlevende er ikke «fotball-banter», skrev Hennessey på sosiale mediada underskriftskampanjen ble postet for seks dager siden.

– Vær snill og støtt meg med å oppfordre til at hatefulle sanger skal gjøres til en straffbar handling, skrev hun videre.

Over 15 000 signaturer

På under en uke har over 15 000 signert underskriftskampanjen. I Storbritannia er det slik at regjeringen vil komme med en respons dersom en underskriftskampanje får flere enn 10 000 signaturer.

Skulle den passere 100 000 signaturer i løpet av et halvt år vil saken diskuteres i House of Commons. 

Det er kun britiske statsborgere eller de som bor i Storbritannia som kan signere. Underskriftskampanjen ligger her.

Arsenal oppførte seg perfekt

Etter at både Manchester City og Chelsea måtte beklage harseleringen fra de to foregående kampene, var det veldig gledelig å se hvordan Arsenal og deres supportere oppførte seg på søndag.

Førstkommende lørdag er det 34 år siden Hillsborough-tragedien, og Liverpool - Arsenal var den siste kampen før datoen 15. april, som er en dato Liverpool aldri skal spille kamper på igjen.

Fra borteseksjonen på Anfield var det helt stille under markeringen før kampen, Mikel Arteta brukte den samme pinsen som Jürgen Klopp for å markere sin støtte, og tidlig på kampdag var Arteta og kaptein Martin Ødegaard ved minnestedet ved Main Stand.

SØNDAG: Søndag var det et minutts stillhet før kampen på Anfield.

SØNDAG: Søndag var det et minutts stillhet før kampen på Anfield.