Arsenal gjorde den jobben Liverpool håpet på i Newcastle

Arsenals seier i Newcastle styrket Liverpools aksjer i topp fire-kampen.

I en forrykende fotballkamp på St James' Park, der Newcastle innledningsvis var det klart beste laget, var det Arsenal som var mest effektive.

Temperaturen ble høy allerede tidlig i kampen, da Newcastle fikk et straffespark for en hands, men VAR ba dommer Chris Kavanagh gå til skjermen, og der kunne han se at ballen traff låret til Arsenal-stopper Kiwior.

Vertene hadde flere stolpetreff, og en rekke kjempesjanser i kampen, men det var kun gjestene som fant veien til nettmaskene. Martin Ødegaard gjorde 1-0 på et flott langskudd etter 14 minutter, og nordmannen burde doblet ledelsen på en kjempesjanse like før pause.

Da Arsenal gikk opp i 2-0 i det 71. minutt, kom scoringen på et selvmål av Newcastle-stopper Fabian Schär, etter at Gabriel Martinelli la ballen hardt inn foran mål.

Newcastle har et hardt program

Resultatet betyr at Arsenal er oppe i 81 poeng på 35 kamper, og er ett poeng bak ligaleder Manchester City, som har en kamp mindre spilt.

For Liverpool er det imidlertid viktigere at Newcastle nå bare er tre poeng foran de røde, med en kamp mindre spilt. Newcastle har nemlig et tøft kampprogram igjen.

I neste kamp skal de gjeste et Leeds i ekstrem poengnød, og deretter har The Magpies hjemmekamp mot et Brighton-lag som fortsatt har håp om Champions League-spill. I nest siste serierunde har de hjemmekamp mot et Leicester-lag som ligger utsatt til på tabellen, før de avslutter borte mot et Chelsea uten noe spesielt å spille for.

– Han vil bli ansett som en av de største spillerne i klubben noensinne

Jürgen Klopp fortsetter å la seg imponere av Mohamed Salahs scoringsferdigheter.

Dette skriver avisene:«Det var kanskje passende at den egyptiske kongen scoret vinnermålet på kroningsdagen»

Engelske aviser mener at Liverpool tok et langt steg mot europacupspill neste sesong ved å slå Brentford, og samtidig la de press på Manchester United i kampen om Champions League-plassene.

Innsikt 07.mai 15:41