– Han vil bli ansett som en av de største spillerne i klubben noensinne

Jürgen Klopp fortsetter å la seg imponere av Mohamed Salahs scoringsferdigheter.

Som så mange ganger tidligere ble Mohamed Salah tungen på vektskålen for Liverpool, da de røde slo Brentford 1-0 på Anfield. Egypteren scoret i sin niende hjemmekamp på rad. Det har ingen Liverpool-spillere noensinne gjort før ham. Samtidig var scoringen hans mål nummer 100 på Anfield, og hans mål nummer 30 for sesongen. Det betyr at han har passert 30 mål i fire av seks sesonger for Liverpool.

– De tallene han kan vise til er enorme. Etter karrieren vil han bli ansett som en av de største spillerne i klubben noensinne. Så lenge han er aktiv vil ikke folk sette nok pris på ham, men vi gjør det. Så lenge han spiller må han jobbe også, og han gjorde det i denne kampen. Det er noe jeg liker, hvordan han er med på det vi behøver å gjøre. For øyeblikket er han veldig, veldig viktig for oss, og han er veldig god. Det liker jeg, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter Brentford-kampen.

I Premier League har Salah gjort 19 mål denne sesongen. Bare Brentfords Ivan Toney (20), Tottenhams Harry Kane (26) og Manchester Citys Erling Braut Haaland (35) har gjort flere.

– Han fortjener all den rosen han får, og han vil få enda mer når karrieren er over. Det er slik det er. I en klubb med så store spillere som vi har hatt, blir han den første til å score i ni hjemmekamper på rad. Det er superspesielt.

– Nok en gang har han scoret 30 mål i en sesong. Det er også superspesielt. Han skaper mange mål for andre også. Han er veldig ofte involvert i målene våre, ikke bare med en målgivende pasning eller avslutning, men ofte slår han den nest siste eller tredje siste pasningen også. Det er viktig, og veldig bra, slår Klopp fast.

Har bare fire foran seg

Keeper Alisson Becker lar seg også imponere av den egyptiske angriperen, som leverer varene uke ut og uke inn. Salah er nå oppe på femteplass på klubbens toppscorerliste gjennom tidene, likt med Steven Gerrard med 186 mål. Dermed har han bare Ian Rush (346), Roger Hunt (285), Gordon Hodgson (241) og Billy Liddell (228) foran seg på listen over klubbens fremste målscorere gjennom tidene.

– Mo er utrolig. Det er blitt sagt så mye om laget denne sesongen. Det er blitt sagt at ingen er i god form, men Mo fortsetter å levere varene for oss, sier Alisson til LFCTV.

– Han er en av spillerne som har hjulpet oss til å henge med i den kampen vi kjemper nå, om en plass i europacupene. Han er alltid der og hjelper oss. Vi trenger ham virkelig, og det vet han. Jeg er veldig glad på hans vegne, og jeg håper han sletter alle rekorder det er mulig å slette, og at han hjelper oss å vinne troféer.

Cody Gakpo er en annen spiller som er blitt mektig imponert over det som for ham er en relativt fersk lagkamerat.

– Jeg tror alle her kanskje kjenner Mo bedre enn jeg gjør, men han er en veldig god spiller og en flott person også, sier Liverpools nummer 18 til LFCTV.

– Han er en fyr som setter stadig nye rekorder. Jeg tror han har satt to allerede i den tiden jeg har vært her. Vi er stolte av ham, og heldige som har han her. Han hjelper laget masse med sine mål og målgivende pasninger. Jeg er veldig glad på hans vegne, legger nederlenderen til.

«Det var kanskje passende at den egyptiske kongen scoret vinnermålet på kroningsdagen»

Dette skriver avisene:«Det var kanskje passende at den egyptiske kongen scoret vinnermålet på kroningsdagen»

Engelske aviser mener at Liverpool tok et langt steg mot europacupspill neste sesong ved å slå Brentford, og samtidig la de press på Manchester United i kampen om Champions League-plassene.

Innsikt 07.mai 15:41
– Dette er noe vi kan være stolte over

Alisson nådde milepæl:– Dette er noe vi kan være stolte over

Alisson Becker holdt buret rent for 100. gang for Liverpool i går, og puster nå David de Gea i nakken i kampen om Golden Glove.