Alisson nådde milepæl:– Dette er noe vi kan være stolte over

Alisson Becker holdt buret rent for 100. gang for Liverpool i går, og puster nå David de Gea i nakken i kampen om Golden Glove.

Alisson Becker har holdt buret rent i begge ligakampene denne uken, mot Fulham og Brentford, og nå er det bare en keeper i Premier League som har holdt nullen flere ganger enn brasilianerens 13 «clean sheets», nemlig Manchester Uniteds David de Gea. 13 «clean sheets» er like mange som Newcastles Nick Pope har, og en mer enn Arsenals Aaron Ramsdale.

– Det var en veldig god kamp. Jeg mener det er en kamp vi kan være stolte av. Vi kan se på denne kampen som et vendepunkt når det gjelder vårt defensive arbeid. Alle jobbet sammen, og kjempe både om første- og andreballene. Ikke bare den bakre fireren, men midtbanespillerne og spissene også. Alle jobbet sammen. Det var laget som sørget for at vi holdt buret rent og som også sørget for at vi scoret målet som var nok til at vi tok de tre poengene, uttaler Alisson til Liverpoolfc.com etter 1-0 seieren over Brentford.

Flest «clean sheets» i Premier League

1. David de Gea, Manchester United 15

2. Alisson Becker, Liverpool 13

2. Nick Pope, Newcastle 13

4. Aaron Ramsdale, Arsenal 12

5. Jose Sa, Wolverhampton 11

5. Emiliano Martinez, Aston Villa 11

7. David Raya, Brentford 10

7. Ederson, Manchester City 10

9. Kepa Arrizabalaga, Chelsea 9

10. Lukasz Fabianski, West Ham 7

Men selv om Alisson nå puster De Gea i nakken, blir det vanskelig å ta ham igjen, for United-keeperen står registrert med 15 kamper uten baklengsmål, og Alisson kan maksimalt få 16 «clean sheets» om han holder buret rent i de tre gjenstående kampene mot Leicester (B), Aston Villa (H) og Southampton (B). De Gea og Manchester United har på sin side hele fem kamper igjen å spille, og vil om han holder buret rent i minst en av disse i verste fall måtte dele Golden Glove med Alisson.

Golden Glove eller ei, Alisson kan i alle fall være stolt over å ha holdt buret rent 100 ganger for klubben sin.

– Dette er helt klart en milepæl. Jeg vet ikke eksakt hvor mye det betyr. 100. Jeg håper å nå 200 og 300, ja, så mange som mulig. Men dette er ikke bare et nummer jeg selv har gjort meg fortjent til. Alle guttene har bidratt, og det har også staben og målvaktstrenerne. Alle. Vi jobber sammen mot et felles mål, og det å holde buret rent er selvsagt et felles mål. Unngår vi baklengsmål vil vi være nærmere seieren. Denne kampen var et godt eksempel på det. Kampen tidligere i uken var også det. Begge ble vunnet med 1-0. Vi tar gladelig ettmålsseiere i alle kampene. Det er alt vi trenger. Jeg er veldig fornøyd med å ha holdt nullen 100 ganger. Det er noe vi kan være stolte over.

– Vi må få frem det beste i hver enkelt spiller

Etter seks strake seiere begynner Liverpool å ligne på seg selv igjen, og finne den stabiliteten som Jürgen Klopp har etterlyst hele sesongen. Nå er det bare ett poeng opp til Manchester United på fjerdeplass før Erik ten Hags mannskap møter West Ham i London i kveld. 

– Dette er bra, med tanke på de problemene vi har hatt denne sesongen. Det er veldig tilfredsstillende når man når sine målsettinger. Seiersrekken vi har fått til nå mot slutten av sesongen er noe vi kan være stolte av. Vi snakket om det for 2-3 måneder siden, at det ville bli slik. Noen ganger tar det litt tid før det skjer, som ellers i livet.

– Du må jobbe hardt, stå på, og forsøke å forbedre deg. Vi gjør det. Samtidig kan vi ikke være helt fornøyde, for vi kjenner kvalitetene til dette laget, og hva vi er kapable til. Så vi må forsøke å få frem det beste i hver enkelt spiller, og fortsette å forbedre oss, sier Alisson.

Over en uke til neste kamp

Nå har Alisson og de andre Liverpool-spillerne over en uke til de skal spille neste kamp, borte mot Leicester. Det betyr noen dager med restitusjon, og så noen dager med forberedelser på treningsfeltet. 

– Leicester blir en ny utfordring. I Premier League er det alltid tøft. Du ser at noen lag ikke lenger har noe å kjempe for når det nærmer seg slutten av sesongen, som du tror ikke kommer til å gi alt. Men så har du lag som kjemper mot nedrykk, og noen lag som kjemper om å få spille i Europa. Det er noen lag som spiller veldig bra når de ikke har press på seg, og bare nyter hver kamp, og gir alt. Så Premier League er fin konkurranse å være en del av. Det er jeg glad for at jeg er.

– Jeg tror vi vil møte et veldig sterkt Leicester-lag, for de kjemper for livet. Vi kjemper også for å nå våre mål, så vi skal være godt forberedt til kampen. En uke uten kamper vil gjøre oss godt nå, avslutter Liverpool-keeperen.

– Jeg har aldri sett oss gjøre det så bra på defensive dødballer tidligere

– Jeg har aldri sett oss gjøre det så bra på defensive dødballer tidligere

Jürgen Klopp var meget godt fornøyd med hvordan hans lag forsvarte seg mot dødballspesialistene Brentford.

– Hadde vi spilt tirsdag igjen, ville vi ha vært helt utslitt

– Hadde vi spilt tirsdag igjen, ville vi ha vært helt utslitt

Selv om Liverpool er i flytsonen, med seks seiere på rad, synes Jürgen Klopp at det er helt greit at det er over en uke til neste kamp.