– Jeg har aldri sett oss gjøre det så bra på defensive dødballer tidligere

Jürgen Klopp var meget godt fornøyd med hvordan hans lag forsvarte seg mot dødballspesialistene Brentford.

På pressekonferansen etter 1-0-seieren over Brentford hyllet Jürgen Klopp sitt mannskap for måten de forsvarte seg på når gjestene slo dødballer inn i feltet til sine storvokste spillere. Brentford fikk en rekke cornere og frispark mot slutten av oppgjøret, men Liverpool holdt stand. 

Den sjette seieren på rad betyr at Liverpool bare er ett poeng bak Manchester United på fjerdeplass, før Uniteds kamp mot West Ham på London Stadium i kveld.

– Det beste dødball-laget jeg noen gang har møtt

– Jeg har allerede sagt det et par ganger at dette var den beste prestasjonen vår på defensive dødballer noensinne. Brentford har mange kvaliteter, og dødballene deres er superspesielle. Etter kampen sa jeg til guttene at konsentrasjonen de viste i denne kampen, mot det beste dødball-laget jeg noen gang har møtt, var kjempebra. Det var 50-60 dødballsituasjoner i kampen, innkast, cornere, frispark. Målvakten deres slår frispark fra midtbanen eller egen banehalvdel, og de har åtte spillere i feltet. Det er supervanskelig å forsvare seg mot, slo Klopp fast til pressen etter seieren.

Liverpool spilte veldig bra de første 20 minuttene, og hadde ballen mest i første omgang, men Brentford kom sterkt tilbake etter pause. Likevel hadde de bare en avslutning på mål, da Alisson Becker reddet en svak avslutning fra Bryan Mbuemo tidlig i kampen.

– Alle de åtte vi hadde der også, stod frem i dag. Vi var fullt klar over hva vi trengte i denne kampen, og de gjorde det bra. I første omgang spilte vi mye bra fotball også, frem til, jeg tror det var Trent som mistet ballen i farlig område, og det var kanskje grunnen til at vi ikke turte spille slik lenger. Men når vi turte spille, skapte vi supre øyeblikk. Vi kom inn mellom deres linjer, byttet posisjoner, gikk i bakrom. Jeg likte det. Men situasjonen jeg nevnte var et øyeblikk vi må reagere mye bedre på, og fortsette å gjøre de riktige tingene, mente Klopp.

– I andre omgang, når vi ledet bare 1-0, var det åpenbart at de visste at vi ikke kunne unngå å lage dødballer. Hver gang ballen trillet over linjen, uansett hvilken linje det var, så blinket varsellampene. Vi hadde vært gjennom en superintens periode, med kamper søndag-onsdag-lørdag, mens de hadde hatt hele uken fri. Det utgjør en forskjell. Jeg må si jeg er veldig godt fornøyd med en 1-0-seier vi virkelig måtte kjempe for. Scoringen var flott, forsvarsspillet var godt, og tidvis var fotballen vi spilte veldig, veldig god.

Dagens kaptein holdt Ivan Toney unna mål, og Liverpool holdt buret rent for andre kamp på rad

Spillerbørs og folkebørsDagens kaptein holdt Ivan Toney unna mål, og Liverpool holdt buret rent for andre kamp på rad

Virgil van Dijk gjorde ære på kapteinsbindet, da Liverpool vant 1-0 på Anfield for andre kamp på rad denne uken.

Kommentar 06.mai 20:25
«God save the King» møtte protester på Anfield, men er det for sent å redde Champions League?

Kampkommentar Liverpool - Brentford: «God save the King» møtte protester på Anfield, men er det for sent å redde Champions League?

Den egyptiske kongen var i 100 og Liverpool setter hvertfall ordentlig press på Manchester United.

Kommentar 06.mai 21:00

Brentford tok en risiko med å stå høyt

Brentford-manager Thomas Frank var da også godt fornøyd med prestasjonen til sitt eget lag, selv om han ikke var fornøyd med resultatet. Gjestene presset tidvis Liverpool hardt, og Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté og Fabinho fikk alle gule kort i sine forsøk på å stoppe angrepene, mens keeper Alisson Becker fikk gult kort for uthaling av tiden mot slutten av kampen. 

– På mange vis presterte vi godt nok til å få noe ut av denne kampen. Sett bort fra kvaliteten på innleggene våre er jeg fornøyd med spillet vårt, sa dansken.

– Vi startet første omgang godt. De fikk scoringen og hadde en sjanse ved Nunez. Sett bort fra dette hadde vi kontroll defensivt. I forkant av målet deres kunne vi ha gjort det bedre i flere situasjoner. Men sett bort fra dette, så synes jeg vi spilt bedre og bedre utover i kampen, la han til.

– Jeg synes vårt høye press var veldig bra, og det frustrerte dem og skapte problemer for dem. Vi var veldig nær å skape noen farlige sjanser etter å ha vunnet ballen høyt. Vi var modige som sto så høyt, for vi vet at dette er det laget som trolig har mest fart dersom de kommer seg inn bak oss. Men vi tok likevel den risikoen. Vi var villige til det. Vi fikk også et mål annullert for en marginal offside, noe som kunne ha endret kampen. 

Gule kort som forteller en historie

– Van Dijk, Konaté og Fabinho, deres tre sentrale defensive spillere, fikk alle gult kort, så vi må ha gjort noe riktig. Alisson fikk også gult kort, på Anfield, mot Brentford, for uthaling av tiden. Totalt sett er jeg fornøyd, men jeg er skuffet over at vi tapte.

Frank mener rett og slett at det var kvaliteten til Liverpool-troppen som gjorde at hans lag måtte dra tomhendte hjem til London. Han påpekte også fremgangen dette representerte for hans mannskap i forhold til 3-0-tapet på samme arena forrige sesong.

– Forskjellen på de to lagene er kanskje spillertroppene. De hadde Gakpo, Salah, Nunez og Diaz. Dette er fire angrepsspillere som gjorde det vanskelig for oss. Men ser du tilbake til tilsvarende kamp forrige sesong, og sammenligner med den, så tapte vi klart 3-0. Da var vi ikke inne i kampen i det hele tatt. Derfor er fremgangen enorm, avsluttet dansken.

– Hadde vi spilt tirsdag igjen, ville vi ha vært helt utslitt

– Hadde vi spilt tirsdag igjen, ville vi ha vært helt utslitt

Selv om Liverpool er i flytsonen, med seks seiere på rad, synes Jürgen Klopp at det er helt greit at det er over en uke til neste kamp.

– Den nye rollen passer ham ekstremt bra

– Den nye rollen passer ham ekstremt bra

Jürgen Klopp mener Trent Alexander-Arnold i den nye rollen er kommet for å bli.