– Hadde vi spilt tirsdag igjen, ville vi ha vært helt utslitt

Selv om Liverpool er i flytsonen, med seks seiere på rad, synes Jürgen Klopp at det er helt greit at det er over en uke til neste kamp.

Liverpool står bokført med seks strake seiere, og har tatt 19 av de siste 21 mulige poengene. Fortsetter de røde i samme gate, og vinner også de tre siste kampene, mot Leicester (B), Aston Villa (H) og Southampton (B), vil de overgå selv den fenomenale innspurten i 2020/21-sesongen, da de tok 26 av 30 mulige poeng.

Seier i de tre siste kampene betyr nemlig at Liverpool vil ha plukket 28 av 30 mulige poeng på de ti siste kampene denne sesongen. 

– Det er absolutt gode nyheter at det er ni dager til neste kamp mot Leicester. Tenk dere om vi hadde spilt på tirsdag igjen, da ville vi ha vært helt utslitt, sa Jürgen Klopp under pressekonferansen etter 1-0-seieren over Brentford. 

– Du kunne se det i dag, at det var et lag som hadde hatt en hel uke med trening, og et lag som spilte en superintens kamp bare for tre dager siden. Og tre dager før det igjen også en superintens kamp. 

– Det er absolutt spesielt å vinne tre hjemmekamper på rad på en uke. Jeg tror nok ikke dette vil være en kamp som de som så den kommer til å fortelle barnebarna sine om, men det var likevel en kamp med mye positivt, for måten vi kjempet på var eksepsjonell. Spillerne var veldig fokuserte, konsentrasjonen var på topp, og vi viste mye bra med tanke på fremtiden. Vi må bli mer stabile, vi må lære, og vi må tilpasse oss. Det var som sagt mye bra, som jeg er veldig godt fornøyd med.

– Dette er en interessant periode

I 2020/21 ga den fenomenale innspurten mot alle odds en tredjeplass og Champions League-spill. Den 7. mars det året tapte Liverpool 1-0 hjemme for Fulham, det sjette hjemmetapet på rad i ligaen. Det var sju poeng opp til Chelsea på 4. plass og ti poeng opp til Leicester på 3. plass. Mannskapet til Jürgen Klopp vant åtte av sine ti siste kamper, og spilte uavgjort i de to andre i innspurten. Det inkluderte sene seiersmål av Trent Alexander-Arnold mot Aston Villa og ikke minst headingen til Alisson fem minutter på overtid mot West Bromwich.

Selv om Liverpool skulle gjøre noe lignende denne gangen, er det imidlertid ikke sikkert at det vil ende med deltakelse i Champions League. I så fall er man helt avhengige av at enten Manchester United eller Newcastle avgir en del poeng i løpet av de siste kampene.

– Tenk om United og Newcastle begynte å avgi poeng, og vi ikke var i posisjon. Det ville vi virkelig ha angret på, sa Klopp til Sky Sports.

– Dette er en interessant periode. Dersom Brighton vinner alle sine gjenstående kamper, vil de komme foran oss på tabellen. Lagene bak oss kommer også sterkt, så vi må holde de bak oss, konkluderte Liverpool-manageren.

– Heldigvis er det ytringsfrihet i dette landet

– Heldigvis er det ytringsfrihet i dette landet

Jürgen Klopp var klar i sin tale når pressen ville ha ham til å kommentere Anfield-publikummets pipekonsert under nasjonalsangen, som ble spilt for å markere kroningen av kong Charles.

Nyheter 06.mai 23:02
– Den nye rollen passer ham ekstremt bra

– Den nye rollen passer ham ekstremt bra

Jürgen Klopp mener Trent Alexander-Arnold i den nye rollen er kommet for å bli.

Nyheter 06.mai 22:19