– Heldigvis er det ytringsfrihet i dette landet

Jürgen Klopp var klar i sin tale når pressen ville ha ham til å kommentere Anfield-publikummets pipekonsert under nasjonalsangen, som ble spilt for å markere kroningen av kong Charles.

Jürgen Klopp mente at Liverpool-supporterne var i sin fulle rett til å vise sin misnøye med kongehuset når Liverpool FC nærmest ble tvunget av Premier League til å spille nasjonalsangen i forkant av Premier League-kampen mot Brentford, for å markere kroningen av kong Charles lørdag. 

Som forventet ble «God Save the King» møtt med en massiv pipekonsert på Merseyside, og Klopp mener at de som uttrykte sin mening om det britiske kongehuset på denne måten var i sin fulle rett til å gjøre det.

– Først og fremst er dagen i dag en stor dag for England, og det har jeg stor respekt for. Alle som ønsker å glede seg over kroningen av Kongen og feire dette, får lov til å gjøre det, sa Klopp til pressen.

– Det er ikke alt som er bedre enn det var før, men takk Gud for at vi har ytringsfrihet. Det betyr også at vi kan mene hva vi vil. Det var åpenbart at noe slikt som dette ville skje. Jeg tror alle visste at det ville skje. Og det er lov å vise sin mening på denne måten. Det er bra, la han til.

Liverpool sin skepsis til «The Establishment» stammer tilbake til 80-tallet, da arbeidsledigheten skjøt fart og byen følte seg oversett av Margareth Thatcher sin regjering. Hennes regjering skapte en industriell uro, ikke bare i Liverpool, men i flere arbeiderklasse-byer. På 80- og 90-tallet sang gjerne Liverpool-supporterne sine egne sanger over nasjonalsangen, men etter det nye høytaleranlegget på Wembley har det blitt vanskeligere å overdøve med egen sang. Buing er mer effektivt.

– Det var bare folk som ga uttrykk for hva de mente

Kongehuset står ikke veldig sterkt på Merseyside, og i onsdagens kamp mot London-klubben Fulham kunne en høre The Kop synge «You can stick your coronation up your arse», og det kunne man også høre mot Brentford i dag. 

– Det var ikke noe annet som skjedde, og det var ikke noen tilrop eller slike ting. Det var bare folk som ga uttrykk for hva de mente. Jeg kjenner ikke til alt det dreier seg om. Noe vet jeg, men ikke alt. Men folk i Liverpool har ikke alltid vært fornøyd med hvordan byen og klubben er blitt behandlet. Det var grunnen til at de gjorde det, sa Klopp.

– For alle andre som elsker denne dagen, tror jeg det er på sin plass å si gratulerer til kongen. Om det er hva man gjør, så gjør jeg det her. Folk som vil feire, kan gjøre det her også. Andre, som ikke er så glade for dette, kan si hva de vil, og det er alt. Jeg synes det er helt greit.

Nasjonalsangen skal spilles før avspark mot Brentford – mest sannsynlig til høylytt buing fra Liverpools supportere

Nasjonalsangen skal spilles før avspark mot Brentford – mest sannsynlig til høylytt buing fra Liverpools supportere

I forbindelse med kroningen av kong Charles blir nasjonalsangen spilt på Anfield.

Innsikt 06.mai 10:00
– Liverpool settes i en situasjon der alt som skjer vil være galt

Kommer til å spille nasjonalsangen– Liverpool settes i en situasjon der alt som skjer vil være galt

Lørdag er det kroning av Charles i London.

Nyheter 05.mai 08:46