Avslutter samarbeidet med innkast-treneren

Etter fem sesonger forlater 47-åringen Liverpool.

Thomas Grønnemark, kjent som treneren med innkast som spesialitet, er ferdig i Liverpool.

Dansken melder dette selv på Twitter.

Han skriver: 

«Alle gode ting har sin slutt. Liverpool og jeg har besluttet å ikke fortsette vårt samarbeid om innkast-trening etter fem store sesonger. Jeg er stolt over å ha vært med på å ta LFC fra 18. til 1. i Premier League på innkast under press.»

«Siden den gang, 25 profesjonelle klubber har hyret meg basert på den imponerende utviklingen i Liverpool – og jeg har vært med på 14 titler, opprykk og klubber som slår over sin vektklasse.»

«De siste sesongene tillot ikke meg å jobbe så mye med innkast som jeg ønsket - og derfor er det naturlig og forventet at vi sier takk for denne tiden nå.»

Grønnemark-metoden

Slik ble Liverpool innkastmestere:Grønnemark-metoden

Liverpool har scoret etter innkast i tre Champions League-kamper på rad. Thomas Grønnemark er mannen som analyserer 40–60 innkastsituasjoner i hver eneste Liverpool-kamp. Det har slett ikke vært bortkastet, for nå er Liverpool best i klassen også med hendene på ballen.

Kopite 18.nov 2020 10:40
Liverpools innkast-trener med knusende kritikk av Wenger-forslag

Liverpools innkast-trener med knusende kritikk av Wenger-forslag

Den tidligere Arsenal-manageren foreslår at fotballen innfører innspark isteden for innkast.

«Takk for en flott tid og samarbeid, til Liverpool FC og Jürgen Klopp, de ansatte og spillerne. Vi hadde en fantastisk reise.»

Takker Klopp

Grønnemark har også delt en video på YouTube hvor han snakker om avgjørelsen.

Her takker han Jürgen Klopp for å ha tatt sjansen på han.

Videre påpeker han at i de første sesongene besøkte han Liverpool fire til fem ganger per sesong. Men på grunn av korona, reiserestriksjoner og tett kampprogram ble det vanskelig å være der mer enn én gang hver sesong, noe Grønnemark anser som for lite.

Ifølge dansken er det 40-60 innkast i en fotballkamp. I over 50 prosent av tilfellene under press mister laget ballen etter kastet.

47-åringen er på ingen måte arbeidsledig og skal ha tre nye avtaler signert for kommende sesong, samtidig som han er åpen for flere klubber.