Bekreftet: Jörg Schmadtke ansatt som sportsdirektør

Liverpool FC bekrefter ansettelsen.

De siste ukene har mer og mer tydet på at tyskeren Jörg Schmadtke er mannen Liverpool FC går for i jakten på en erstatter for sportsdirektør Julian Ward, og nå har klubben bekreftet ansettelsen. De skriver ikke hvor lang kontrakt 59-åringen har skrevet under på, men ifølge flere kilder skal det være snakk om korttidskontrakt med opsjon om forlengelse. 

Schmadtke vil begynne i jobben allerede onsdag 1. juni.

Schmadtke har en fortid som sportsdirektør i Hannover, FC Köln og Wolfsburg og har i tillegg en kort periode som manager i Alemannia Aachen. Han kommer til å jobbe tett med lederen for overganger, Dave Fallows, og sjefspeider Barry Hunter. 

– Ingen «Klopp-signering»

Klopp uttalte seg om sin tyske kjenning på pressekonferansen før Aston Villa-kampen tidligere i mai. 

– Hvis det skulle skje vil det ikke være en «Jürgen Klopp-signering» bare fordi vi begge er tyske. Det vil ikke ha noe med saken å gjøre. 

– Jeg vet at han er en god mann, en smart fyr, og at han gjorde en veldig god jobb i Tyskland. Han har en bra personlighet og bra humor ut fra de gangene jeg har møtt ham ved banen.

– Jeg har kjent til Jörg Schmadtke i lang tid, sannsynligvis lenger enn han har kjent til meg fordi han var en mye bedre spiller enn meg. Men vår andre karriere startet på omtrent samme øyeblikk, da jeg ble trener i Mainz og han i Aachen. Det er derfra vi kjenner hverandre.

Hvem er Jörg Schmadtke?

Hvem er Jörg Schmadtke?

Mannen som seiler opp som klar favoritt til å bli Liverpools nye sportsdirektør solgte i sin tid Victor Osimhen for bare 3,5 millioner pund.

Innsikt 07.mai 12:30
Lanserer fire navn på Jörg Schmadtkes liste

BILD:Lanserer fire navn på Jörg Schmadtkes liste

Liverpools «midlertidige» sportsdirektør er forventet på Merseyside i løpet av helgen.