Brighton er allerede i ferd med å erstatte Alexis Mac Allister

Jakter spilleren Liverpool ville ha i 2016.

Liverpool er veldig interessert i å kjøpe Alexis Mac Allister fra Brighton denne sommeren, og i Argentina snakkes det om en overgangssum som kan stige til 70 millioner pund, der spilleren skal være forespeilet en kontrakt til 2028.

24-åringen har ingen utkjøpsklausul i kontrakten han signerte i oktober i fjor, men det skal være punkter i kontrakten som gjør at han kan få overgangen han ønsker seg allerede tidlig i overgangsvinduet. Det er 15 dager til sesongen er over, og da er det forventet at ting vil skje raskt.

Brighton er kjent for å få det som de vil når det kommer til overgangssummer – og de er også kjent for god planlegging. Nå ser det ut som de allerede har planen klar i tilfelle de mister Mac Allister. To av løsningene kommer som Bosman-spillere.

Liverpool reddet 2020-21-sesongen i siste liten. Nå ligger de an til en bedre poengfangst enn for to år siden

Liverpool reddet 2020-21-sesongen i siste liten. Nå ligger de an til en bedre poengfangst enn for to år siden

Liverpool klarte å dra i land en skuffende sesong, helt på tampen, i 2021.

Innsikt 13.mai 08:20
– Liverpool jakter tre midtbanespillere, men han er ikke en av dem

– Liverpool jakter tre midtbanespillere, men han er ikke en av dem

Manuel Ugarte er et navn som har blitt mye nevnt de siste ukene.

Nyheter 12.mai 23:55

To Liverpool-linker

Det virker som det bare er et spørsmål om tid før det offentliggjøres at Brighton har signert James Milner som Bosman-spiller. Verken spilleren, Brighton eller Liverpool har bekreftet det, men det virker veldig klart at 37-åringen ikke kommer til å ombestemme seg og skrive under på noen avtale med Liverpool, men heller fortsetter karrieren under Roberto De Zerbi sammen med sin gamle kamerat Adam Lallana.

I tillegg skal Brighton se mot tysk fotball og en spiller Liverpool var veldig på jakt etter for sju år siden. Den gang var Mahmoud Dahoud en tysk U21-landslagsspiller som spilte for Borussia Mönchengladbach – og Liverpool skal ha vært villig til å betale 25 millioner pund for den da 20 år gamle midtbanespilleren med 32 kamper i Bundesliga bak seg. Etter at Gladbach solgte Granit Xhaka til Arsenal samme sommer, satte de foten ned og nektet å gjøre business.

Dahoud har kanskje ikke hatt akkurat den karrieren man så for seg den gang – men Dortmund kjøpte ham for 12 millioner euro sommeren 2017 da han hadde ett år igjen av kontrakten sin og ikke ville forlenge. I tiden i Dortmund har han spilt 141 kamper for gultrøyene, og fått to landskamper for Tyskland.

Nå er han på vei til Brighton som Bosman-spiller, når kontrakten hans går ut 30. juni. Ifølge Fabrizio Romano skal det bare være små detaljer som gjenstår før avtalen er klar, og han blir Brightons andre signering etter Joao Pedro fra Watford. Med det kan Brighton allerede ha erstattet Mac Allister som er på vei ut – med veteranen Milner og midtbanespilleren Jürgen Klopp ikke fikk kjøpt i sitt første sommervindu i Liverpool.

– Alle spillerne vi snakker med vet allerede at det ikke er noen Champions League-garanti neste sesong

– Alle spillerne vi snakker med vet allerede at det ikke er noen Champions League-garanti neste sesong

Jürgen Klopp fikk spørsmål om overgangsvinduet på fredagens pressekonferanse.

Nyheter 12.mai 21:38
Én ting er sikkert med Jürgen Klopp. Det blir alltid spennende

Én ting er sikkert med Jürgen Klopp. Det blir alltid spennende

KOMMENTAR: Jürgen Klopps Liverpool klarer å tyte mye spenning ut av selv de mest håpløse utgangspunkt - og ofte med en saftig belønning til slutt. Så hvorfor ikke leve i troen også denne gangen?

Kommentar 12.mai 12:27