– Det var stor overraskelse i Tyskland da det kom frem at Liverpool vurderte Schmadtke

Jörg Schmadtke ser ut til å kunne bli Liverpools nye sportsdirektør.

I helgen sprakk nyheten om at Liverpools jakt på en ny sportsdirektør og arvtaker etter Julian Ward kan gå mot slutten.

Navnet som dukket opp kom som en stor overraskelse for mange, også for de som følger tysk fotball tett. Det sier Bundesliga-ekspert Raphael Honigstein i denne ukas episode av podcasten Walk On.

– Jörg Schmadtke er kjent som et «barn av Bundesliga», En som har vært med så lenge at han er som en del av tysk fotball, sier Honigstein i podcasten.

– Han har hatt suksess overalt hvor han har vært. Ikke alltid på det høyeste nivået, men på et brukbart nivå i engelsk fotball. Veldig stor erfaring, men er også kjent for å være en stor offentlig personlighet som til tider har vært nesten komisk, med kort lunte. Jeg tror at det var litt skuespill og en personlighet som han spilte med på, men det forklarer også hvorfor en del i Tyskland reagerte med vantro da de hørte at Schmadtke var aktuell som sportsdirektør i Liverpool, sier han videre.

Vil ha vært Klopps forslag

Jürgen Klopp er helt sentral i jakten på en ny sportsdirektør, og med Klopps status i Liverpool FC vil det neppe komme inn en person med noe større makt enn ham. Men Klopp trenger flere rundt seg, og har flere ganger sagt at han foretrekker å jobbe med denne modellen der han har en sportsdirektør.

Ward er ferdig til sommeren, og selv om de røde ser ut til å ha kommet et stykke på vei i planleggingen av sommervinduet, har de en gedigen oppgave foran seg og trenger flere fagfolk.

– Han er sett på som litt gammeldags og tradisjonstro, og det er ikke det du forbinder med Liverpool når det kommer til overganger. Klopp har åpenbart sett noe i ham som han liker. Jeg er sikker på at det vil ha vært hans forslag, og de har åpenbart et forhold til hverandre selv om de aldri har jobbet sammen. Det er en link via Marc Kosicke, som er agenten til Klopp, og også var agenten til Florian Kohfeldt som var trener og jobbet under Schmadtke i Wolfsburg, så de vil ha blitt godt kjent om de ikke kjente hverandre fra før, sier Honigstein videre.

– Han føles åpenbart at dette er en type person som vil kunne hjelpe ham, på et tidspunkt der det er litt tynt i Liverpool rundt ekspertise på overgangsmarkedet.

Liverpool vil ansette Jörg Schmadtke som ny sportsdirektør

Telegraph:Liverpool vil ansette Jörg Schmadtke som ny sportsdirektør

Tyskeren er kjent for å snakke rett fra levra.

Hvem er Jörg Schmadtke?

Hvem er Jörg Schmadtke?

Mannen som seiler opp som klar favoritt til å bli Liverpools nye sportsdirektør solgte i sin tid Victor Osimhen for bare 3,5 millioner pund.

Innsikt 07.mai 12:30