Telegraph:Liverpool vil ansette Jörg Schmadtke som ny sportsdirektør

Tyskeren er kjent for å snakke rett fra levra.

I en eksklusiv lørdag kveld melder Matt Law og Sam Wallace i Telegraph at tyskeren Jörg Schmadtke vil bli Liverpools nye sportsdirektør.

De skriver at 59-åringen nå er den klare favoritten til å få jobben, etter at samtalene med Liverpool har skutt fart.

Schmadtke jobbet sist i Wolfsburg, og har bred erfaring etter over to tiår innen fotballen. Han startet i Aachen i 2001, og ferden gikk så videre til Hannover 96 og 1 FC Köln. Schmadtke er kjent for å snakke rett fra levra, og er også kjent for å få mye ut av budsjettene han får til rådighet når han rekrutterer spillere.

Dagens kaptein holdt Ivan Toney unna mål, og Liverpool holdt buret rent for andre kamp på rad

Spillerbørs og folkebørsDagens kaptein holdt Ivan Toney unna mål, og Liverpool holdt buret rent for andre kamp på rad

Virgil van Dijk gjorde ære på kapteinsbindet, da Liverpool vant 1-0 på Anfield for andre kamp på rad denne uken.

Kommentar 06.mai 20:25
«God save the King» møtte protester på Anfield, men er det for sent å redde Champions League?

Kampkommentar Liverpool - Brentford: «God save the King» møtte protester på Anfield, men er det for sent å redde Champions League?

Den egyptiske kongen var i 100 og Liverpool setter hvertfall ordentlig press på Manchester United.

Kommentar 06.mai 21:00

En god venn av Klopp

Sportsdirektør-rollen er viktig for Liverpool og Jürgen Klopp. Michael Edwards forlot stillingen som sportsdirektør i Anfield-klubben sist sommer, og ble raskt fulgt ut døren av sin etterfølger Julian Ward. 

Rekrutteringsavdelingen er vært en av klubbens styrker, og har støttet Jürgen Klopp i en dynamisk ledelse i en periode der klubben har vunnet både Champions League, Premier League, FA-cupen og ligacupen under den tyske manageren.

I tillegg til Edwards og Ward har også Mike Gordon fra Fenway Sports Group hatt en finger med i spillet når det gjelder rekruttering, men også han tok et steg tilbake fra den rollen. De siste månedene har han måttet tre inn i rollen han hadde tidiligere, og det er han som har ledet jakten på en ny sportsdirektør.

Schmadtke skal være en god venn av Klopp, og vil også jobbe tett med klubbens sjefsspeidere Dave Fallows og Barry Hunter. Tyskeren beskrives som en svært erfaren kar med en robust humoristisk sans.

«Ikke et så stort rævhol som folk tror»

I et intervju med det tyske fotballmagasinet Kicker nylig, etter hans avgang fra Wolfsburg, sa Schmadtke at forholdet til noen av managerne han har jobbet med har vært anstrengt.

– Det har handlet om tekniske ting rundt jobben. Og det er andre ting utenfor jobben som jeg ikke har problemer med. Det er til og med folk som vil møte meg igjen, og ta en kaffe eller en øl med meg. Jeg er ikke så stort et rævhol som du kanskje tror, sa han i intervjuet.

Schmadtke var keeper for Fortuna Düsseldorf og Freiburg på 1980- og 1990-tallet. Han ble sportsdirektør i Aachen, etter først å ha vært klubbens keepertrener. Han har spøkt med at han søkte på den første sportsdirektørjobben i Aachen på grunn av en blanding av nysgjerrighet og desperasjon.

– Heldigvis er det ytringsfrihet i dette landet

– Heldigvis er det ytringsfrihet i dette landet

Jürgen Klopp var klar i sin tale når pressen ville ha ham til å kommentere Anfield-publikummets pipekonsert under nasjonalsangen, som ble spilt for å markere kroningen av kong Charles.

Nyheter 06.mai 23:02
– Den nye rollen passer ham ekstremt bra

– Den nye rollen passer ham ekstremt bra

Jürgen Klopp mener Trent Alexander-Arnold i den nye rollen er kommet for å bli.

Nyheter 06.mai 22:19