– Det var veldig vanskelig, fordi jeg var bare 14 da jeg forlot Artigas

23-åringen forteller om sin reise fra fattige Artigas til Anfield.

I en video fra Kodansha, som er mest kjent for å publisere manga, sammen med Liverpool FC åpner Darwin Nunez opp om oppveksten sin.

Det er ingen hemmelighet at angriperen vokste opp i fattige kår. Tidligere har han fortalt at han flere ganger gikk til sengs sulten.

Videoen er en blanding av animasjon og intervju med 23-åringen, og har tittelen «Fra Artigas til Anfield».

Du kan se den under her.

Veldig vanskelig

– Det var veldig vanskelig, fordi jeg var bare 14 da jeg forlot Artigas, en veldig liten by i Uruguay. Og det er veldig tøft når du forlater familien din, men for å innse at det var verdt det, forteller Nunez i videoen.

– Jeg vokste opp på landet, litt som urbefolkning, løp rundt i gjørmevann. På landsbygda, omkranset av greiner. En av oss skadet seg alltid. Det var sånn vi vokste opp og jeg tenker det langt på vei forklarer måten jeg spiller på ute på banen.

Spissen har måtet jobbe for å komme dit han er i dag. Ikke minst jobbet foreldrene hans hardt for å gi barna muligheter. 

«Du kan spekulere på om 23-åringen noen gang vil få det til»

«Du kan spekulere på om 23-åringen noen gang vil få det til»

I ukens David Lynch-spalte er usikkerheten rundt Darwin Nunez tema.

Kommentar 16.mai 17:48
Nunez sin skade er ikke alvorlig

Nunez sin skade er ikke alvorlig

Angrepsspilleren stod over mot Leicester.

– Jeg var litt rampete, for å være ærlig. Jeg hørte i grunn ikke så mye på min mor.

– Min mor jobbet hele dagen lang, min far forsøkte å sørge for at vi hadde mat på bordet, de ofret så vi hadde verktøyene til å gjøre våre drømmer og vår fremtid en realitet.

Holdt på å legge opp

I 2017 måtte Nunez operere venstre kne, før han fikk en ny skade i 2018 med påfølgende operasjon.

– Da jeg pådro meg kneskade og var ute av spill for ett og et halvt år, og når noe som det skjer, din verden bare faller sammen.

– Etter ett år og et halvt ønsket jeg å gi opp, men mine foreldre og min bror, var der for meg fordi de sa til meg, ’du kan ikke gi opp nå’.

Debutsesongen i Liverpool og Premier League har vist lovende takter. Likevel er det spekulasjoner om det er nok, og at han har det som skal til for å få ut alt vi har sett glimt av.

– Jeg er ung og jeg har mye å lære fra de mer erfarne spillerne her i Liverpool, som allerede har vunnet mange titler, og jeg håper å vinne mange flere titler og gjøre historie.