Dette sa Klopp på Firminos avskjedsfest

Tyskeren brukte tiden sin godt, og hyllet brasilianeren for aller siste gang.

Det har vært mye skriverier om Roberto Firmino de siste dagene, men er det en som fortjener å bli hyllet igjen og igjen er det nettopp brasilianeren. 110 mål og 76 målgivende pasninger på 361 kamper i Liverpool-drakt er status før den siste ligarunden sparkes i gang til helgen.

Han har også vunnet det aller meste som er mulig å vinne på Merseyside. Champions League, Premier League, ligacupen, FA cupen, VM for Klubblag, Supercupen og Community Shield. Brasilianeren har vært med på alt, og etter kampslutt mot Villa fikk spissen sin fortjente hyllest.

I kjølvannet av kampen inviterte Firmino Liverpool-familien til en avskjedsmiddag. Der ble det holdt taler, blant annet av Jürgen Klopp. Tyskeren ankom Anfield et par måneder etter 31-åringen, og duoen har vært med på hele reisen sammen. Til neste sesong må Liverpool-treneren klare seg uten ham, og det ble også emosjonelt da han holdt sin avskjedstale. 

– Du er så fotballklok. På treningsfeltet er du alltid den første som forstår øvelsene vi skal gjøre. Det er som om du så det en gang og tenkte «Ah, okay, vi kjører på». Det er virkelig spesielt og det gjør deg til den spilleren du er, med all den tekniske kunnskapen. Men det er fotballhjernen din som er mest utrolig. Den fungerer ypperlig og gjør deg til den spilleren du er, sa Klopp.

Du kan se utdraget av tyskerens tale til Firmino i vinduet under.

Hylles av kapteinen

Det var også vemodig for Jordan Henderson å se Firmino forlate Anfield en siste gang på lørdag. Etter kampen fikk kapteinen spørsmål om hvorfor brasilianeren hadde blitt en så populær spiller på Merseyside.

– Jeg tror faktisk alt med ham er spesielt. Han er ydmyk og kommer godt overens med alle gutta. Han smiler alltid og sprer positiv energi i garderoben og når han er på banen. Hans kvaliteter er helt utrolig.

Til helgen reiser Liverpool til Southampton for å avslutte sesongen med stil. Det er ikke usannsynlig at Firmino får starte kampen, i det som vil bli hans siste for klubben. Det er ikke usannsynlig at han også vil få applaus fra hjemmepublikummet.

– Alle elsker ham: lagkamerater, trenere, supportere, og jeg tror til og med andre fans rundt i landet vil elske ham også. Det er virkelig trist å se ham og de andre guttene dra, sa Henderson til liverpoolfc.com.

– Veldig stolt over det vi har oppnådd

– Veldig stolt over det vi har oppnådd

Det var mye følelser i sving da Roberto Firmino hadde sin siste arbeidsdag på Anfield.

«Farvel, Roberto Firmino. Farvel til Champions League neste sesong for Liverpool»

Dette skriver avisene:«Farvel, Roberto Firmino. Farvel til Champions League neste sesong for Liverpool»

Dette skriver avisene etter sesongens siste hjemmekamp, der avskjedsfesten til Roberto Firmino og co dempet skuffelsen over at topp fire-håpet nå er så godt som ute.

Innsikt 21.mai 15:26