Se målene: Everton berget poeng i sekspoengskampen i bunnen

I mandagens viktige bunnoppgjør flørtet begge lagene med skjebnen.

Før kvelden var begge de tradisjonsrike klubbene under streken. Poenget tok Leicester over, på målforskjell.

Det er minst like stor spenning i bunnen som i toppen. Jumbo Southampton har 24 poeng, Everton 29, Nottingham Forest, Leeds og Leicester har alle 30, West Ham 34, Wolverhampton 37.

God form på tampen hjelper ikke, Liverpool gjør sin dårligste ligasesong siden 2015/16

Serieinnspurten runde for runde - kamp for kampGod form på tampen hjelper ikke, Liverpool gjør sin dårligste ligasesong siden 2015/16

Premier League-sesongen 2022/23 gav kun 67 poeng, hele 25 færre en sølvsesongen før det.

Innsikt 04.mai 23:20
Mandag kveld kan bli livsviktig for naboenes skjebne

Avgjørende bunnoppgjør klokken 21.00Mandag kveld kan bli livsviktig for naboenes skjebne

I likhet med forrige sesong må Everton belage seg på beinhard nedrykksstrid.

Liverpool gjester Leicester 12. mai

Begge har et tøft program igjen, med hver sin nøkkelkamp mot et annet bunnlag.

Leicester møter Fulham (b), Liverpool (H), Newcastle (b), West Ham (H).

Everton har igjen Brighton (b), Manchester City (H), Wolverhampton (b), Bournemouth (H).

Feilpasning og straffebom

Her kan du se scoringene fra mandag kveld:

Dominic Calvert-Lewin, som skulle score målene for Everton har slitt med skade, men han var sikker fra straffemerket etter at han selv ble dyttet i ryggen.

Hjemmelagets stoppere Caglar Söyüncü og Wout Faes var så oppe og kriget inn 1-1, før James Maddison, etter en stygg feilpasning av Evertons Alex Iwobi, spilte gjennom Jamie Vardy. Den filmen har vi sett før, veteranen rundet Jordan Pickford og var sikker her.

Maddison misbrukte og et straffespark på overtid i første omgang. Det skulle straffe seg for etter hvilen utlignet Iwobi og fikk sin revansj.