Figueroa og Koumas på scoringslista da U18-laget avsluttet sesongen i internasjonal turnering

Liverpool U18 avsluttet sesongen i Blue Stars/FIFA Youth Cup.

Sesongen er nå ferdig for Liverpool U18, etter at de avsluttet 2022/23 med å delta i Blue Stars/FIFA Youth Cup i Sveits. Liverpool møtte Grasshoppers, Corinthians, FC Blue Stars og Basel i turneringen hvor det totalt var åtte deltakende land.

De rødkledde tok ett poeng mot Grasshoppers, etter scoring av Keyrol Figueroa, og slo FC Blue Stars 1-0 etter scoring av Lewis Koumas. Mot Corinthians og Basel ble det henholdsvis 0-0 og 0-2.

Kampene varte i 40 minutter, 20 minutter per omgang, og varte to dager. Selv om poengfangsten kun holdt til 6. plass, var U18-trener Marc Bridge-Wilkinson fornøyd med utbyttet. 

Nye impulser

– Det var en fantastisk erfaring for alle som var med. Vi møtte lag fra forskjellige land og kulturer, med forskjellige spillestiler, forteller Bridge-Wilkinson til Liverpools hjemmeside

– Å spille mot Corinthians fra Brasil var en strålende erfaring. Det var en en veldig bra utfordring å møte ulike systemer. Alt i alt var det en fin erfaring i en konkurranse vi er takknemlige for å være en del av. 

Han sier laget var uheldige som ikke tok seg videre, etter å ha blitt slått ut på målforskjell. 

– Det var syns vi ikke kunne komme til utslagsrundene på grunn av målforskjellen. Vi hadde noen gode sjanser i den første kampen og hadde vi tatt noen av dem hadde vi vært et av de to beste lagene i gruppa. 

– Prestasjonene våre var greie. Vi var ubeseiret, og vi røk mot Basel i kampen om femteplassen. Vi er takknemlige for arrangørene i Zurich, og ønsker å takke dem for at de fikk oss til å føle oss velkomne i turneringen, avslutter Bridge-Wilkinson i intervjuet. 

Nå venter en velfortjent ferie for U18-laget, før nye talenter kan gjøre sitt inntog neste sesong. 

Når Aston Villa gjester Anfield lørdag, blir ikke den gamle kjenningen involvert

Når Aston Villa gjester Anfield lørdag, blir ikke den gamle kjenningen involvert

Philippe Coutinho kommer ikke til å figurere for Aston Villa lørdag ettermiddag.

– Noen ganger må man ofre seg og endre rollen sin for lagets beste

Robertson om formasjonsendringen: – Noen ganger må man ofre seg og endre rollen sin for lagets beste

Liverpools venstreback er tilfreds med situasjonen, selv om han nok ikke får beholde sin assist-rekord i Premier League lenge.