Flere journalister mener Klopp bør straffes for sin oppførsel

Frykter topptrenerne promoterer og validerer dårlig oppførsel på lavere nivå.

Liverpool - Tottenham omtales som en av sesongens beste kamper, og selv om Diogo Jota naturlig havnet i sentrum av begivenhetene er Jürgen Klopp også et diskusjonstema.

Spesielt gjelder det tyskerens feiring foran fjerdedommer John Brooks, som virket å være motivert av en smule frustrasjon med hoveddommer Paul Tierney.

Tar kritikk

Klopp oppsummerte det slik etter kampen:

– Feiringen min var unødvendig og det er greit, men det han (Tierney) sa til meg da han ga det gule kortet er ikke greit.

Samme dag kom dommerforeningen (PGMOL) med støtte til Tierney, og FA (fotballforbundet) åpnet sak mot Liverpools trener.

Tidligere Liverpool-spiller Jason McAteer uttalte at om Klopp må moderere sin oppførsel vil det kunne presse han ut av England.

– Det han sa til meg var ikke greit

– Det han sa til meg var ikke greit

Feiden mellom Jürgen Klopp og dommer Paul Tierney fortsetter.

«Kilder innad i Liverpool frykter at Klopp kan straffes med en kamp på tribunen»

«Kilder innad i Liverpool frykter at Klopp kan straffes med en kamp på tribunen»

I David Lynch sin spalte denne uken handler det om dommer Paul Tierney.

Kommentar 01.mai 17:58

Ny karantene?

David Lynch omtalte saken i sin spalte her på Liverpool.no, og det fryktes at 55-åringen ryker på en ny utestengelse.

Klopp har tidligere måttet sone etter hjemmekampen mot Manchester City i oktober. Den gang var han rasende over at Mohamed Salah ikke fikk frispark i en situasjon med Bernardo Silva.

Keith Hackett i The Telegraph skriver «det er på høy tid at autoritetene straffer Jürgen Klopp på grunn av hans uakseptable sidelinjekrumpspring. Han er i ferd med å bli en serieforbryter.»

Hackett forsøker vise forståelse for emosjonene, men påpeker at oppførselen må kjenne sin begrensning. 

«Jürgen Klopp har enhver rett til å vise lidenskap»

«og ja hans klage på Tierney var en gyldig en»

«men han må komme med sitt poeng innen akseptable grenser».

Regelverket håndheves og trenerne er forbilder

Videre har Hackett to poeng. At dommerne ikke bør støtte seg på sanksjoner fra et disiplinærpanel, men de må gjøre sin jobb på kampdagen og håndheve regelverket, inkludert den type oppførsel og utfordringer.

Det andre er det han omtaler som en promotering for dårlig oppførsel på grasrotnivå, noe som heller ikke virker bra for imaget til Premier League.

Oliver Holt i The Daily Mail skyter hardere i sin artikkel.

«Det er på tide å være radikal. Fjern sinte trenere fra sidelinja og plasser dem på tribunen permanent»

«deres oppførsel mot dommerne er stygg, flau og patetisk.»

Holt føler det som en dråpe rant over i begeret da millioner av seere fikk se Liverpool-treneren nærmest pådra seg hamstring-strekk i sinne.

«På søndag, det var Jürgen Klopp, en av de mest beundrede, karismatiske og innflytelsesrike menn i engelsk fotball, som løp ned linja på Anfied-matta mot John Brooks som en gærning mot slutten av en begeistret seier over Spurs og så klemte seg til baksida av beinet.»

Ikke et individuelt problem

Samtidig påpeker Holt at Klopp også representerer mye av det som er bra med engelsk fotball, og det faktum at han ikke er alene når det kommer til kontroverser. Navn som José Mourinho, Mikel Arteta, Pep Guardiola, Marco Silva, Ryan Mason, Jesse Marsch og Steve Cooper nevnes også.

Han melder dette som et kollektiv problem og trekker frem hvordan Graham Potter, som behandlet dommerne med respekt, ble sett rart på. For Potter ble det sett på som et tegn på svakhet under dårlige resultater.

Resultatet av oppførselen ser vi flere steder ifølge Holt. Han forteller om en guttekamp han så for noen år siden i Paddington, London.

«Spillere var 15 eller 16 og da en avgjørelse gikk imot et av lagene på tampen av kampen, flere gutter fra det ene laget angrep dommeren og bokstavelig talt sparket han av banen. Guttas trener gjorde ingenting.»

«På Premier League-nivå, dommerne har noe beskyttelse. På lokale liganivå, de har ingen. Hendelser som det er økende hele tiden. Uten dommere, er det ikke noe fotball. Det er den armageddon sporten går mot.»

Aleksandar Mitrovic soner for tiden en karantene på åtte kamper etter å ha dyttet dommer Chris Kavanagh. Sheffield Wednesdays Paulo Di Canio fikk 11 kamper for dette tilbake i 1998.