Første gang på over 15 år at to scousere scoret i samme kamp for Liverpool

Trent Alexander-Arnold og Curtis Jones gjorde som Steven Gerrard og Robbie Fowler.

Vi må hele 16 år tilbake i tid for å finne forrige gang to scousere scoret i en og samme kamp for Liverpool. Det var i kampen der Robbie Fowler scoret sine to siste mål for de røde, i 4-0-seieren over Sheffield United på Anfield 24. februar 2007.

I samme kamp scoret også kaptein Steven Gerrard mot slutten, og dermed ble det to scousere på scoringslisten. Den bragden ble gjentatt mandag 15. mai 2023, da med Curtis Jones og Trent Alexander-Arnold i hovedrollene.

Denne gangen ble det «bare» 3-0 da Leicester var motstander, men litt av historien gjentok seg. Jones tok Fowlers rolle og scoret de to første målene, før Alexander-Arnold satte inn det siste målet. «The Scouser in the team» har fått en rekkekamerat.

Jones har nå startet de siste ni ligakampene, og i den perioden har ikke de røde tapt. Syv av de ni er i tillegg vunnet, og det har gitt et lite håp om Champions League-fotball neste sesong.

Disse nåværende trenerne har hatt samme jobb lengst

Klopp slått av kun to mann: Disse nåværende trenerne har hatt samme jobb lengst

Mark Robins jakter opprykk til Premier League og kun fire mann i EFL har sittet lenger enn 53-åringen, en av dem er Jürgen Klopp.

– Det var veldig vanskelig, fordi jeg var bare 14 da jeg forlot Artigas

– Det var veldig vanskelig, fordi jeg var bare 14 da jeg forlot Artigas

23-åringen forteller om sin reise fra fattige Artigas til Anfield.

Blitt mye bedre

Jürgen Klopp fikk etter kampen spørsmål om hva han tenker om Jones sin form.

– Han har blitt mye bedre, men vi skal ikke glemme at han er en ung gutt som likevel har spilt veldig gode kamper for oss tidligere også. Så har han hatt noen merkelige skader som har holdt ham ute lenge - spesielt denne sesongen.

– Det har gitt ham muligheten til å se mye fotball og dermed få en bedre forståelse av spillet, og det ser vi nå. Det han har forbedret mest er kontringspresset og tempoet i spillet. Han tar mye raskere avgjørelser og holder ikke like mye på ballen som han gjorde før, sa Klopp.

I det siste har vi også fått se de offensive kvalitetene til midtbanespilleren.

– Han er en god avslutter, noe vi så med begge målene. Den første med venstrefoten liknet på den vi så mot Tottenham. Den andre er en superavslutning. Han er i god form og det er veldig gøy, sa Klopp.

Lørdag kommer et lag Jones har scoret mot tidligere, nemlig Aston Villa, til Anfield når seier nummer åtte på rad ligger i potten.