Galla ble avlyst og spillerne risikerer å miste halve lønna

Leicester er i en økonomisk krise som kan forverre seg ved nedrykk til Championship.

Med tre kamper igjen av sesongen er Leicester nummer 19 på tabellen og i desperat poengnød for å redde plassen i Premier League, og kveldens kamp mot Liverpool har blitt beskrevet som viktigere enn den som gjorde at de sikret sensasjonsgullet i 2016. 

Kontrastene til den sesongen kunne ikke vært større enn de er nå. Mens spillerne for syv år siden kunne sole seg i glansen og nyte livet som Premier League-mestere, har de den siste tiden blitt møtt med anklagelser om at de ikke er klubblogoen verdig av supporterne. 

Nå skriver The Telegraph at klubben har valgt å avlyse prisgallaen som var planlagt denne uken, da ledelsen ikke fant det passende å dele ut priser som for eksempel årets spiller og juble for prestasjoner når tingenes tilstand er som de er. 

Hva har skjedd med Leicester City?

Hva har skjedd med Leicester City?

For få år siden kunne Leicester City feire ligatittelen – nå kjemper de mot nedrykk.

Innsikt 14.mai 12:00

Men spillerne og ikke minst de ansatte i klubben er nok mer bekymret for hva som kommer til å skje dersom det faktisk skulle ende med en tur til Championship. 

Lønnskutt

The Telegraph skriver nemlig at spillerne risikerer å få et lønnskutt på opp mot 50 prosent dersom de skulle rykke ned til Championship. Leicester City FC er fra før i en økonomisk krevende situasjon, og det blir ikke lettere dersom turen må gå ned til nivå to - selv om det venter en solid mengde fallskjermpenger fra Premier League. 

I sine ferske regnskapstall kunne klubben kunngjøre at de gikk med et underskudd på 92,5 millioner pund før skatt foregående regnskapsår, og uansett hvilken divisjon de spiller i neste år, vil nok spillersalg være nødvendig. 

James Maddison er nok den spilleren som har høyest salgsverdi, og han blir linket til blant annet Newcastle. Harvey Barnes har også blitt nevnt de siste ukene, mens Youri Tielemans ser ut til å forsvinne gratis i sommer, og han vil neppe ha problemer med å finne klubber som er interessert.

Leicester kommer fra et 5-3-tap mot Fulham forrige uke og har ikke holdt nullen på 20 kamper, mens Liverpool står med seks strake seiere og jakter nummer syv for å holde liv i Champions League-drømmen.

Leicester - Liverpool har avspark mandag klokken 21. 

– Jeg har aldri tvilt på disse guttene

– Jeg har aldri tvilt på disse guttene

Jürgen Klopp er lettet over at Liverpool endelig har funnet formen igjen.

– Hundre er mye, men det er ikke en gang halvparten av det noen av de største oppnådde

– Hundre er mye, men det er ikke en gang halvparten av det noen av de største oppnådde

Alisson Becker har rekordene til de største keeperlegendene i Liverpool i kikkerten når han nå sikter seg inn på hundre nye «clean sheets».