– Hundre er mye, men det er ikke en gang halvparten av det noen av de største oppnådde

Alisson Becker har rekordene til de største keeperlegendene i Liverpool i kikkerten når han nå sikter seg inn på hundre nye «clean sheets».

Forrige helg nådde Alisson Becker en stor milepæl da han holdt nullen for hundrede gang i 1-0-seieren over Brentford på Anfield. Han ble dermed den sjuende keeperen i klubbens i historie til å nå det tallet, og av målvaktene foran på listen er det kun Ray Clemence og Pepe Reina som har en bedre statistikk når det gjelder «clean sheets» i forhold til antall kamper spilt. 

Denne sesongen har ikke brasilianeren fått så mange smultringer som han ønsket, men likevel er han ikke så langt unna å være med å kjempe om gullhansken i Premier League. Alisson kan fremdeles komme opp i 16 rene bur denne sesongen, og dersom Manchester Uniteds David De Gea ikke klarer å holde nullen flere ganger, noe vi selvsagt håper, vil de to dele trofeet (også Newcastles Nick Pope står med 13). 

Alisson har blitt nødt til å jobbe litt hardere for nullene denne sesongen enn tidligere, ettersom Liverpools forsvar har blitt mer åpent. Tall fra Understat viser at de røde har sluppet til om lag 52 forventede baklengsmål, men det reelle tallet er 42. Det sier litt om hvilken sesong 30-åringen har hatt i buret. Blant annet har det blitt 31 redninger på store målsjanser, og ifølge The Times har han forhindret ni scoringer - mest i ligaen.

Liverpool bruker kortest tid, mens Newcastle er verstingen

Liverpool bruker kortest tid, mens Newcastle er verstingen

I lørdagens kamp fikk Alisson Becker det gule kortet for å drøye tid.

Innsikt 09.mai 14:13
– Dette er noe vi kan være stolte over

Alisson nådde milepæl:– Dette er noe vi kan være stolte over

Alisson Becker holdt buret rent for 100. gang for Liverpool i går, og puster nå David de Gea i nakken i kampen om Golden Glove.

Nyheter 07.mai 13:53

– Jeg er avhengig av forsvarsspillerne. Når de spiller godt, kan jeg spille bedre. Men noen ganger kommer keeperens prestasjon til syne når laget ikke spiller så bra og slipper til flere sjanser. Det har skjedd flere ganger denne sesongen, når laget ikke har vært stabile defensivt, sier Alisson i et intervju med The Times foran bortekampen mot Leicester.

På jakt etter legendene

En slik stor sjanse kom blant annet i hjemmekampen mot Fulham, der han holdt nullen for 99. gang i Liverpool-drakten. Da var Carlos Vinicius gjennom mot slutten av kampen og var nære ved å sette inn 1-1. Alisson sier at store deler av treningsuken går med på å forberede seg til slike øyeblikk, som fort bare kommer én gang i løpet av en kamp. 

Den redningen, og mange andre, la grunnlaget for at han nå klatrer på listen over Liverpools beste keepere gjennom tidene. Han er nå bare to bak David James, 33 bak Tommy Lawrence og 37 bak Elisha Scott. Til trioen Ray Clemence (323), Bruce Grobbelaar (267) og Pepe Reina (177) er det fremdeles et stykke igjen.

– Hundre er mye, men det er ikke en gang halvparten av det noen av de største oppnådde. De holdt nullen over 200 ganger, og jeg vet ikke om jeg kommer til å spille like mange kamper. Ray hadde over 600 kamper for Liverpool og jeg vet ikke om jeg klarer det, men jeg ser frem til mine neste 50 eller hundre rene bur, og håper å holde nullen i den neste kampen vi spiller, sier han.

– Det ville vært spesielt for meg å tangere dem eller å ta rekorden. Jeg er veldig imponert over det de store målvaktene gjorde, men jeg skriver min egen historie her i Liverpool og er fokusert på det, sier han.

Scoringen dukker fremdeles opp

Alisson har nå spilt 229 kamper for Liverpool og holdt nullen i 100, noe som utgjør i underkant av 44 prosent. Den neste kampen er mot Leicester, og de røde har fremdeles et ørlite håp om Champions League-fotball neste sesong. Det er ikke mer enn to år siden sist vi var i en liknende situasjon, og da var det behov for Alisson i begge ender av banen. Alle husker fremdeles den viktige scoringen hans borte mot West Bromwich, som la noe av grunnlaget for tredjeplassen.

– Scoringen dukker fremdeles ofte opp når jeg sitter på Twitter og ser etter nyheter. Jeg så den igjen senest denne uken, sier Alisson. 

– Jeg blir glad av å tenke på det, og det er fremdeles sykt at jeg klarte å score et mål, sier han. 

Brasilianeren legger til at han helst vil slippe å måtte gjøre det igjen, og at laget heller klarer å oppnå det som for øyeblikket virker noe usannsynlig. 

– Vi er avhengig av at lagene foran oss gir fra seg poeng for å komme til Champions League. Det er likheter nå til 2020/21-sesongen, da vi hadde mange skader, men da klarte vi det takket være en solid innsats. Nå spiller vi bra igjen, og står med seks seiere på rad, sier han. 

Leicester - Liverpool spilles mandag klokken 21. 

Ba om å bli utelatt fra VM-troppen

Ba om å bli utelatt fra VM-troppen

Liverpools utlånte unggutt vil heller hjelpe klubblaget med å redde plassen.

Nyheter 15.mai 09:03
Hva har skjedd med Leicester City?

Hva har skjedd med Leicester City?

For få år siden kunne Leicester City feire ligatittelen – nå kjemper de mot nedrykk.

Innsikt 14.mai 12:00