Kandidat til årets unge spiller: – Han forbedrer et hvert Premier League-lag

Liverpool-linkede Alexis Mac Allister er nominert til årets unge spiller i ligaen.

Vi har blitt godt vant til at Liverpool er jevnlig representert i sesongenes kåringer, men slik er det ikke i år.

Mest interessant er det at Alexis Mac Allister, en av de som er hetest koblet til Anfield, er blant de åtte som kan bli årets unge spiller.

Kravet er at de må ha vært 23, eller yngre, ved sesongstart. Argentineren kjemper mot lagkamerat Moises Caicedo, Erling Braut Haaland (Manchester City), Newcastle-duoen Alexander Isak og Sven Botman og Arsenal-trioen Martin Ødegaard, Bukayo Saka og Gabriel Martinelli.

I omtalen står det:

«Mac Allister, som ble 24 i desember, har hatt en bemerkelsesverdig sesong som har inkludert å vinne VM med Argentina. Han har 11 PL-målinvolveringer og har vært avgjørende for et imponerende Brighton-lag.»

Kan forbedre samtlige lag i ligaen

Ben Foster, Joe Thomlinson, Kenzie Benali og David Alorka diskuterer kandidatene i programmet «Rising Stars».

– Det er så mye å elske med Alexis Mac Allister, det er det virkelig. Denne typen spillere, genuint, du får ikke for mange av dem, sier Foster.

Panelet beskriver 24-åringen som en «perfekt offensive midtbanespiller». Brighton-spilleren roses for tyngdepunktet, mentaliteten, posisjoneringsspillet, teknikken, overblikket, intelligensen og anvendeligheten.

– Jeg mener at det som indikerer en stor spiller i Premier League er hvorvidt de vil starte i majoriteten av andre klubber. Han forbedrer et hvert Premier League-lag, basta, sier Alorka.

Avstemmingen på Premier Leagues nettsider er åpen til 13:00 norsk tid mandag 22. mai. Vinnerne presenteres lørdag 27. mai.

Årets trener-kandidat er Liverpools neste motstander

Årets trener står mellom Mac Allisters sjef Roberto De Zerbi, Mikel Arteta (Arsenal), Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Marco Silva (Fulham) og Unai Emery (Aston Villa).

Alexis Mac Allister til Liverpool? På tide å «stole på prosessen» igjen

Alexis Mac Allister til Liverpool? På tide å «stole på prosessen» igjen

Liverpool linkes stadig sterkere til Alexis Mac Allister, og noen Liverpool-supportere (inkludert denne skribenten) må kanskje bare stole på prosessen igjen.

Kommentar 17.mai 20:54
Brighton klarte ikke stikke kjepper i hjulene til Newcastle

Brighton klarte ikke stikke kjepper i hjulene til Newcastle

Nå skal det en kollaps til fra Manchester United eller Newcastle for at Liverpool skal klare Champions League.

Sistnevnte er Liverpools motstander lørdag. Her står det: 

«Spanjolen har kunnet nyte en fantastisk retur til PL, tatt styring for et Aston Villa-lag som var blant de fem nederste men som nå flyr høyt på åttende og søker kvalifisering for Europa neste sesong.»

Marcus Rashford (Manchester United), Kieran Trippier (Newcastle), Bukayo Saka, Martin Ødegaard (Arsenal), Kevin De Bruyne (Manchester City) og Erling Braut Haaland er nominert som årets spiller. 

Haaland har allerede stukket av med årets mannlige spiller for 2022/23 fra Football Writers' Association.