Brighton klarte ikke stikke kjepper i hjulene til Newcastle

Nå skal det en kollaps til fra Manchester United eller Newcastle for at Liverpool skal klare Champions League.

Det var ingen tvil om viktigheten av oppgjøret mellom Newcastle United og Brighton da de to lagene møttes på St James Park torsdag kveld.

Dette var omtrent som en finale å regne for Newcastle Uniteds del, som vil sikre seg Champions League-spill neste sesong dersom de vinner sine to neste hjemmekamper.

I den første omgangen var det omtrent bare ett lag på banen, og Brighton så ut som en skygge av laget som rundspilte Arsenal på Emirates for bare noen dager siden.

Ledermålet kom fullt fortjent etter halvspilt første omgang – da Deniz Undav stusset ballen i eget nett – før lokale Dan Burn doblet ledelsen like før pause.

Slitent, men heroisk Newcastle

Det var lite som tydet på at Roberto De Zerbis menn skulle klare å snu kampen før pause, men etter hvilen var plutselig sørkystlaget inne i kampen igjen.

Etter at Newcastle burde ha lagt på til 3-0 like før, var plutselig Undav alene gjennom og sendte ballen forbi Nick Pope og i nettmaskene.

Den siste halvtimen av kampen var nerven i kampen til å ta og føle på, og Newcastles spillere var tydelig preget av hardkjøret fra første omgang.

Med en utrolig atmosfære på St James Park klarte imidlertid hjemmelaget holde unna, og like før 90 minutter var spilt avgjorde Callum Wilson på kontring. Bruno Guimaraes forseglet seieren og la på til 4-1 like etterpå.

Etter seieren må Newcastle United avgi poeng mot både Leicester (H) og Chelsea for at Liverpool skal ha mulighet til å komme seg til Champions League.

Nå er Klopps straff klar for kommentarene etter Spurs-kampen - dette sa dommer Tierney til ham

Tyskeren feiret i ansiktet på fjerdedommeren, og slaktet dommer Tierney i intervju etter kampen. Nå er straffen klar.