Nå er Klopps straff klar for kommentarene etter Spurs-kampen - dette sa dommer Tierney til ham

Tyskeren feiret i ansiktet på fjerdedommeren, og slaktet dommer Tierney i intervju etter kampen. Nå er straffen klar.

Jürgen Klopp blir ikke å se på sidelinjen under Liverpools kamp mot Aston Villa lørdag ettermiddag. 

Torsdag kveld skriver FA i en uttalelse at tyskeren har blitt suspendert fra sidelinjen i to kamper, i tillegg til at han har fått en bot på 75 000 pund. 

Den ene av kampene han er suspendert er umiddelbar,  mens den andre må gjennomføres dersom han gjør tilsvarende regelbrudd før slutten av 2023/24-sesongen. Han kommer altså til å være tilbake på sidelinjen til siste kamp mot Southampton. 

Dette sa dommeren til Klopp

I uttalelsen fra FA står følgende: 

«Jürgen Klopp innrømmet at kommentarene hans om dommeren i intervjuer etter kampen var upassende, ettersom de stiller spørsmål ved dommerens integritet, som er personlig, støtende og skader spillets rykte»

Det skal ha vært en uavhengig jury som bestemte straffen etter en høring. 

Under kan du se høydepunktene fra kampen mot Spurs, da Klopp ble forbannet på dommerne. 

Etter at Diogo Jota scoret Liverpools 4-3-mål, feiret Klopp i ansiktet på fjerdedommeren og fikk gult kort for det. I kjølvannet av kampen uttrykte han sin misnøye over dommer Tierney.

– Feiringen min var unødvendig, men det han sa til meg da han ga det gule kortet var ikke greit. Vi har vår historie med mr. Tierney, jeg forstår ikke hva han har mot oss. Han sier det ikke er noe, men det er det. Det er vanskelig å forstå. 

I en uttalelse gjengitt av Liverpool Echo offentliggjør FA hva Tierney sa til Klopp da han ga ham det gule kortet. 

«Mr Brooks (fjerdedommeren) kontakt mr Tierney og sa: Klopp har akkurat løpt og feiret meg i ansiktet. Jeg synes det er et gult kort, minst»

«VAR så på videobildene og sa: bekrefter gult kort. Bekrefter gult kort til Klopp. Da gikk Tierney til Klopp, ga ham gult kort, og sa: Jeg må vise deg gult kort, det kunne vært rødt, men jeg gir gult. Vi lar tvilen komme deg til gode, ikke gjør noe mer»

Tyskeren har lenge mislikt Tierney, spesielt etter en kamp mot Spurs i desember 2021 da han på uforståelig vis ikke ga Harry Kane rødt kort etter en skrekktakling på Andy Robertson, før han senere i kampen utviste skotten. 

– Noen ganger må man ofre seg og endre rollen sin for lagets beste

Robertson om formasjonsendringen: – Noen ganger må man ofre seg og endre rollen sin for lagets beste

Liverpools venstreback er tilfreds med situasjonen, selv om han nok ikke får beholde sin assist-rekord i Premier League lenge.

Snart er det bare to igjen fra Klopps første lagbilde

Snart er det bare to igjen fra Klopps første lagbilde

James Milner og Roberto Firmino er blant de få spillerne som har vært med på hele Jürgen Klopps regjeringstid på Anfield.

Innsikt 18.mai 14:23