– Jeg har gjort det greit, men jeg føler jeg kan bidra enda mer

Harvey Elliott var involvert i sin 42. kamp for sesongen mot Tottenham.

April ble ikke Harvey Elliotts måned. Etter å ha vært på banen i samtlige ligakamper frem til og med 4-1-tapet for Manchester City den 1. april, ble 2003-modellen på sin 20-årsdag droppet fra kamptroppen i den målløse forestillingen mot Chelsea på Stamford Bridge, og i de fire påfølgende kampene, mot Arsenal, Leeds, Nottingham Forest og West Ham, var Liverpools nummer 19 ubenyttet reserve i samtlige.

Mot Tottenham, en snau måned etter forrige kamp, var imidlertid Elliott tilbake i startoppstillingen i 4-3-seieren på søndag. Det var ingen selvfølge etter at Jürgen Klopps menn hadde vunnet de tre foregående kampene, mot Leeds, Forest og The Hammers.

– For laget handler det først og fremst om å vinne hver eneste kamp, mens det for meg personlig også handler om å være involvert og spille så mye som jeg kan, sier Elliott i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Fotball er et lagspill, og den som får spille må være klar til å gå ut og gi alt. Det er alt vi behøver å gjøre. Vi må sørge for å avslutte sesongen sterkt. Denne sesongen har vært en berg- og dalbane. Nå må vi sørge for at vi tar til oss all selvtilliten den gode formen i det siste har gitt oss, og tar dette med inn i de kommende kampene, sier han etter det som var lagets fjerde seier på rad.

Sesongen er over for Thiago

Sesongen er over for Thiago

Thiago Alcantaras skade gjør at vi ikke kommer til å se ham igjen denne sesongen.

Allerede onsdag er det ny kamp – hvem bør starte?

Allerede onsdag er det ny kamp – hvem bør starte?

Liverpool tar imot Fulham på onsdag.

Velg lag 02.mai 16:21

Elliotts første kamp på en måned ble en dramatisk affære, selv om det lenge så ut som plankekjøring. Liverpool ledet 3-0 før kvarteret var spilt, og mange så da for seg en total kollaps for Tottenhams del. Men gjestene slo tilbake og utlignet til 3-3 tre minutter på overtid, før innbytter Diogo Jota ble matchvinner bare minuttet senere.

– Først og fremst var det en fin seier. Det er alltid positivt å få med seg de tre poengene. Vi hadde blandede følelser gjennom kampen. Vi ledet 3-0 tidlig, men ga fra oss ledelsen, og de utlignet til 3-3. Når de scoret så sent i kampen kunne vi lett ha gitt opp, og ha syntes synd på oss selv. Men vi klarte å slå tilbake og score ett mål til. Jots sin avslutning var strålende. Som sagt er det alltid bra å ta de tre poengene. Det gir oss selvtillit foran neste kamp. Men vi må også reflektere over denne kampen, og finne ut hva som gikk galt. Vi må rette på dette til neste kamp.

Møter gamle kjente

Neste kamp kommer mot Fulham allerede i kveld. Fulham er klubben hvor Elliott startet karrieren. Tiden på Craven Cottage kommer han aldri til å glemme.

– Jeg fikk noen store opplevelser der. De fikk meg dit jeg er i dag, og ga meg en plattform til å gå ut og spille og vise frem talentet mitt. De ga meg den treningen jeg trengte til å bli den mannen og spilleren jeg er i dag. 

– De vil alltid ha en stor plass i hjertet mitt, og jeg ønsker dem alltid bare det beste. Vårt hovedfokus nå er selvsagt å vinne kampen, og ikke tenke på det som hører fortiden til. Jeg må sørge for at jeg går ut og leverer varene, og spiller en god kamp. Jeg må gjøre mitt beste for laget, og forhåpentligvis tar vi tre nye poeng. Men som sagt har Fulham en stor plass i hjertet mitt.

Fulham har hatt en dalende formkurve foran matchen på Anfield. London-klubben har hatt en meget god sesong, men de siste ukene har det lugget litt. Statistikken viser at Marco Silvas menn kun har vunnet to av sine siste ni ligakamper, og hele seks av de ni kampene er blitt tapt. De ligger på tiendeplass på tabellen, elleve poeng bak Liverpool på femteplass.

Harvey Elliott

Født04. april 2003
Chertsey, England
Høyde170 cm
Debut25.09.2019 mot MK Dons (2–0)
Innkjøp£4,3M (Kompensasjon)
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2022-2325+17 /518+10 /1
2021-226+5 /14+2 /0
2020-211+0 /00+0 /0
2019-206+2 /00+2 /0
*Fra start + Innbyter / Mål

Tidligere klubber: 
2018-2019: Fulham 3 kamper / 0 mål
2020-2021: Blackburn (lån) 42 kamper / 7 mål

Meritter: 
Yngste debutant i PL 16 år og 30 dager gammel 4.05.2019
Vinner av Supercupen 2019
Vinner av VM for klubblag 2019
Premier League-mester 2019/20
Vinner av Ligacupen 2021/22
Vinner av FA-cupen 2021/22

JUBEL: Harvey Elliott feirer Liverpools tredje mål mot Tottenham sammen med målscorer Mohamed Salah.

JUBEL: Harvey Elliott feirer Liverpools tredje mål mot Tottenham sammen med målscorer Mohamed Salah.

– Som alle lag i Premier League, ønsker også de å holde seg i Premier League og ende så høyt på tabellen som mulig. Fulham er helt klart et lag som fortjener å være i Premier League. De har mange store talenter, og en god manager. Trenerstaben deres og fansen deres er også bra. De har alt som behøves for å holde det gående i Premier League, noe de har vist hele sesongen. 

– Dette blir en ny vanskelig kamp for oss. En ny kamp der vi må holde oss fokuserte. Vi kan ikke ta foten av gasspedalen, for vi vet de vil straffe oss om vi gjør det, med den kvaliteten de har. Det blir en tøff test for oss. Vi må bare sørge for å holde fokus, og gjøre vårt beste.

Ønsker å reflektere over kampene hvor det ikke har gått så bra

Elliott er meget godt fornøyd med at han har fått spille så mange kamper denne sesongen, selv om det ble en del benkesliting i april. Det håper han nå skal være et tilbakelagt stadium.

– Jeg har spilt mange kamper denne sesongen. Jeg har vært involvert i 42 kamper. Når jeg tenker tilbake på mine bidrag, så synes jeg at jeg har gjort det greit, men jeg føler jeg kan bidra enda mer. Jeg ønsker alltid å gjøre det bedre, og vil alltid stå på for å utvikle meg. Jeg ønsker å bli så god som mulig, og bidra til at laget gjør det bra. 

– Det er noen få kamper der jeg ikke har spilt opp mot mitt beste. Jeg ønsker å reflektere over det når sesongen er over. Personlig ønsker jeg å bli best mulig. Jeg ønsker å gå ut på banen og gi alt i hver eneste kamp, og bidra så godt som jeg kan. Jeg har bidratt til en viss grad, men jeg ønsker alltid å bli bedre. Derfor er jeg opptatt av å ta vare på hver eneste mulighet jeg får, og stå på videre.

Den tidligere Fulham-spilleren håper å være en del av Liverpools førstelag i mange år fremover.

– Det har vært målet mitt helt siden jeg kom til klubben. Jeg ønsker å spille en viktig rolle for dette laget, og jeg ønsker å spille hver eneste kamp, om jeg kan. Det vil selvsagt ikke være mulig enkelte ganger. Jeg håper jeg unngår det, men jeg kan bli skadet igjen.

De fleste vil huske skrekkskaden som holdt Elliott ute store deler av fjorårssesongen, da han til sammen bare spilte elleve kamper for de røde.

– Jeg må bare bevise for meg selv, manageren og laget at jeg er kapabel til å spille for denne store klubben, og selvsagt for fansen også. Det er opp til meg å jobbe hardt nok til å få spilletid, og så handler det om å ta vare på hver eneste sjanse. Som ung spiller trenger du ikke få så mange sjanser. Heldigvis har jeg fått det denne sesongen. Jeg må bare ta hver på hver eneste sjanse jeg får, og gjøre mitt beste. Da klarer jeg forhåpentligvis å bevise for alle at jeg er en god spiller.

– Alle er så glade for at han er tilbake

I kampen mot Tottenham spilte Elliott sammen med Luis Diaz igjen for første gang på et halvt år. 

– Det var utrolig, ikke bare for meg, men for oss alle. Alle spillerne er så glade for å ha ham tilbake. Det samme gjelder fansen.

– Det var mye snakk om dette før kampen, og mange lurte på om han var klar for å starte. Det så ut som han ikke hadde vært ute av spill. Måten han bidro til kampen på, med scoringen sin og alt det harde arbeidet han la ned. Det er godt å se at en slik skade, som setter deg så mye tilbake, kan overvinnes. Vi støtter ham alle sammen, og er så glade på hans vegne. 

– Alle kunne se følelsene han fikk utløp for da han scoret målet sitt. Vi følte alle det samme som ham. Vi er så glade for at han er tilbake. Forhåpentligvis finner han formen nå, og holder seg skadefri, slik at han får en god kamprekke sammen med resten av laget frem til sesongslutt.

Liverpool - Fulham spilles onsdag kl. 21.00, og vises på Viaplay og V Sport PL1.

Uten toppscoreren har ikke Fulham klart å holde koken

Uten toppscoreren har ikke Fulham klart å holde koken

Med langtidssuspenderte Aleksandar Mitrovic på tribunen har Fulham tapt fire av seks kamper.

Innsikt 03.mai 12:23
Klopp fatter ikke at Salah får så få frispark

Klopp fatter ikke at Salah får så få frispark

Jürgen Klopp er bekymret for hva motstanderne slipper unna med av tjuvtriks mot Liverpools toppscorer.