Klopp fatter ikke at Salah får så få frispark

Jürgen Klopp er bekymret for hva motstanderne slipper unna med av tjuvtriks mot Liverpools toppscorer.

For andre gang denne sesongen havnet Jürgen Klopp i trøbbel med dommerstanden fordi han protesterte på at Mohamed Salah ikke fikk et frispark egypteren åpenbart skulle hatt, da Liverpool slo Tottenham 4-3 på søndag. 

Klopp føler at Salah ikke får den beskyttelsen Liverpool-angriperen har krav på fra dommerne, og tyskeren sa under den lukkede delen av tirsdagens pressekonferanse at han ikke skjønner hvordan egypteren klarer å bevare fatningen når han gang på gang blir tatt uten å få frispark. 

Hele 55 Premier League-spillere har fått flere frispark

Salah har kun fått 31 frispark i Premier League denne sesongen. 55 spillere har fått flere frispark. Det er en ganske sjokkerende statistikk, mener Liverpool-manageren.

– Statistikken for antall fellinger av Salah, og hvor få frispark han får, er oppsiktsvekkende. Han har ballen i beina hele tiden. Mo er en dribler, og har scorer et utrolig antall mål. Men det er som det er.

Klopp fikk tidligere i sesongen rødt kort etter at han kjeftet på linjemann Gary Beswick i kampen mot Manchester City, hvor linjemannen overså en klar felling av Salah gjort av Bernardo Silva rett foran ham. Det fikk Liverpool-manageren til å tenne på alle pluggene. Og det samme var tilfelle mot Tottenham, da dommer Paul Tierney overså en klar forseelse mot Salah gjort av Ben Davies, som holdt egypteren i trøya like før Spurs fikk frisparket som førte til at gjestene utlignet til 3-3.

Salah har spilt 2855 minutter med Premier League-fotball denne sesongen, og har scoret 17 mål, men likevel har han altså bare fått 31 frispark. Det er nesten ikke til å tro at så mange som 55 spillere har fått flere frispark. Crystal Palace-duoen Jordan Ayew (79) og Wilfried Zaha (73) har fått flest, fulgt av Manchester Citys Jack Grealish (72), ifølge The Athletic.

– Jeg aner ikke hvordan Mo klarer å håndtere dette. Han er helt eksepsjonell. Fellingene av Mo er så klare, at jeg forstår det ikke. Bernardo Silvas felling av Mo var soleklar, og situasjonen på søndag var også klar, men intet frispark ble gitt. Jeg skjønner det ikke, sa Klopp.

– Dersom noe skjer like etterpå, så kan vi ikke gjøre noe med det, men vi slapp inn mål 35 sekunder etter at det skjedde. Jeg ønsker ikke å bortforklare reaksjonen min, kun forklare den.

– Det var en felling, vi skulle hatt frispark, og så får de mål rett etterpå. Så scoret vi, og følelsene tok overhånd for meg. Det er vanskelig å beholde fatningen i slike situasjoner. Det skjer med andre managere også. Det er ingen unnskyldning for oppførselen min, men det er vanskelig for dere å sette dere inn i situasjonen. Dere i media skriver om det, men dere er aldri i situasjonen, og kjenner på hvordan det er. Jeg kan ikke beskrive det, for det skjer bare at jeg mister fatningen på grunn av alt som foregår. 

– Dersom alle managere hadde løpt opp og ned sidelinjen, slik som jeg gjorde, hele tiden, ville det ha vært helt sprøtt. Det var en ekstrem situasjon som førte til det som skjedde, og det var feil måte å reagere på av meg. Selvsagt var det det. Men det skjedde.

– Det var en situasjon som ikke skulle skjedd, som oppsto på grunn av følelser og sinne

– Det var en situasjon som ikke skulle skjedd, som oppsto på grunn av følelser og sinne

Jürgen Klopp snakket mye om situasjonen med dommer Paul Tierney på tirsdagens pressekonferanse.

Nyheter 02.mai 17:05
Diogo Jota har fortsatt problemer med ryggen

Diogo Jota har fortsatt problemer med ryggen

Det er ikke sikkert matchvinneren mot Tottenham kan spille mot Fulham onsdag kveld.

Nyheter 02.mai 15:05

Er villig til å be fjerdedommeren om unnskyldning

Klopp sa under den lukkede delen av pressekonferansen at han vurderer å be fjerdedommer John Brooks om unnskyldning, for å løpt bort til ham og feiret 4-3-scoringen mot Spurs rett foran nesen hans. Klopp bekreftet at han unngikk rødt kort fra dommer Paul Tierney på grunn av et innspill fra nettopp Brooks. Tierney ga ham isteden gult kort for den overdrevne feiringen foran fjerdedommeren, som førte til at Liverpool-manageren også pådro seg en hamstringstrekk.

– På et eller annet tidspunkt vil vi kanskje få høre opptakene av det som ble sagt. Slik jeg forstod Tierney så ville han ha gitt meg rødt kort, men jeg fikk gult på grunn av innspill fra fjerdedommeren. Jeg kan ta kontakt med Brooks. Jeg har ikke tenkt så mye på det, men det var ikke så kult at jeg feiret rett foran ham. Men gjorde jeg så mye galt? Jeg fikk gult kort, men mener dere det var så ille at det krever en unnskyldning fra min side? Var jeg så nær ham?

– OK, vi har ikke telefonnumrene til dommerne, og jeg har ikke tenkt på det ennå, men det er ikke noe problem for meg å be om unnskyldning. Det var min feil, men jeg syntes bare ikke det var så ille. Men ofte er det slik at noe du ikke synes er så ille, oppfattes annerledes av alle andre. Dere forteller meg at alle snakker om det. Alle. Dersom det ser ille ut, og dere spør meg om jeg vil vurdere å be om unnskyldning, så vil jeg definitivt det.

Sesongen er over for Thiago

Sesongen er over for Thiago

Thiago Alcantaras skade gjør at vi ikke kommer til å se ham igjen denne sesongen.

Nyheter 02.mai 23:32
FA åpner sak mot Klopp

FA åpner sak mot Klopp

Fotballforbundet (FA) bekrefter at det åpnes sak mot Jürgen Klopp.

Nyheter 02.mai 19:32