FA åpner sak mot Klopp

Fotballforbundet (FA) bekrefter at det åpnes sak mot Jürgen Klopp.

Da Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse tidligere på tirsdag, hadde ikke klubben hørt noe fra fotballforbundet FA om hva som ville skje, etter utbruddene hans mot dommer Paul Tierney i søndagens kamp mot Tottenham.

Nå bekrefter FA sin presseavdeling at det åpnes sak mot tyskeren. Han har frem til fredag med å svare på siktelsen – noe som betyr at han vil stå på sidelinjen i onsdagens kamp mot Fulham. Det kan bli den siste på en stund, dersom rapportertene i engelske aviser tidligere på tirsdag viser seg å stemme.

«Liverpool FC’s Jürgen Klopp har blitt siktet etter Premier League-kampen deres mot Tottenham Hotspur FC søndag 30. april. Det påstås at kommentarene til manageren om dommeren i intervjuene etter kampen var upassende oppførselen med at de de antyder at dommeren er partisk og/eller setter spørsmål ved dommerens integritet, og/eller at de er personlige og støtende og/eller bringer spillet i vanry», står det i pressemeldingen.

– Det var en situasjon som ikke skulle skjedd, som oppsto på grunn av følelser og sinne

– Det var en situasjon som ikke skulle skjedd, som oppsto på grunn av følelser og sinne

Jürgen Klopp snakket mye om situasjonen med dommer Paul Tierney på tirsdagens pressekonferanse.

Klopp avslørte hva som ble sagt mellom ham og Paul Tierney, og kom med siste nytt om skadene til Firmino og Keita

Pressekonferanse:Klopp avslørte hva som ble sagt mellom ham og Paul Tierney, og kom med siste nytt om skadene til Firmino og Keita

Jürgen Klopp møtte pressen for å prate om onsdagens kamp mot Fulham, men ble møtt med spørsmål om sin egen oppførsel i 4-3-seieren over Tottenham. En oppførsel han kan bli suspendert for.

Kan få en lenger straff

David Lynch skrev tidligere på tirsdag at Klopps tidligere historie med disiplinærsaker, senest tidligere denne sesongen, trolig vil tale imot ham i høringen der han er siktet for å ha brutt FA sin regel E3. Trolig vil Klopp bli straffet med en lengre utestengelse, og må se flere kamper fra tribunen.

Klopp fikk det røde kortet for å demonstrere mot assistentdommer Gary Beswick da Liverpool slo Manchester City i oktober. Da fikk han først en bot, før FA anket og Klopp ble utestengt i 3-1-seieren mot Southampton måneden etter.

Klopp selv forventet at han kunne bli straffet for situasjonen, og sa på tirsdag at det var en situasjon han skulle vært foruten.

– Hele situasjonen skulle ikke skjedd i det hele. Det handlet om følelser og sinne, og det er aldri bra for tingene du gjør. Det er grunnen til at jeg feiret slik som jeg feiret, sa Klopp.

– Det var en situasjon med et frispark som Mo Salah skulle hatt, som skjedde rett foran meg. Så et annet frispark, og deretter målet til Richarlison. Minuttet senere scoret vi, og det er vanligvis et øyeblikk der du bare skal være glad, men dessverre var jeg fortsatt sint, som gjorde at jeg feiret som jeg gjorde.

Nok en situasjon med Mo

Som mot Manchester City i oktober, var det en situasjon der Mohamed Salah ble revet ned uten at det ble dømt på som gjorde at det rant over for Klopp.

Søndag var det Ben Davies. Mot City var det Bernardo Silva som tok livtak på egypteren og dro ham ned.

The Times har hentet frem tall som viser at Salah denne sesongen har fått 31 frispark på 33 kamper – det er 56. flest i ligaen. Jordan Ayew har fått flest, med 79... 

Allerede onsdag er det ny kamp – hvem bør starte?

Allerede onsdag er det ny kamp – hvem bør starte?

Liverpool tar imot Fulham på onsdag.

Velg lag 02.mai 16:21
Scouseren og Liverpool-supporteren skal hjelpe Leeds med å beholde plassen – muligens på Evertons bekostning

Scouseren og Liverpool-supporteren skal hjelpe Leeds med å beholde plassen – muligens på Evertons bekostning

Liveblogg 02.mai 18:48