Spår kamp om unggutt som har imponert for tabelljumboen

Liverpool er en av flere klubber som kan redde Romeo Lavia fra å bli med Southampton ned til Championship.

Southampton har hatt en svak sesong og venter nå bare på den endelige bekreftelsen på at nedrykket til Championship blir et faktum. Med tre kamper igjen å spille har de åtte poeng opp til streken, og selv ni poeng, som virker usannsynlig å oppnå, vil trolig ikke være nok til å berge plassen. 

De vil kanskje skylde litt på Liverpool for at det har endt slik, ettersom de røde har hentet mange gode spillere fra St. Marys de siste årene, og når de nå går ned til nivå to, kan enda en spiller bli aktuell. 19 år gamle Romeo Lavia har nemlig kommet fra sin debutsesong for The Saints på imponerende vis, og han er trolig klar for mer Premier League-fotball i tiden fremover. 

The Athletic skriver at Lavia, som har vært nevnt i våre spalter tidligere, har en profil som vil passe godt på Anfield. De skriver at han kan starte som læregutt for Fabinho samtidig som han utvikler sine ferdigheter på flere områder på midtbanen og etter hvert kan bli mer komplett.

– Jeg føler at jeg har minst et par gode år igjen

Jordan Henderson ser lyst på egen fremtid:– Jeg føler at jeg har minst et par gode år igjen

Jordan Henderson er klar for en ny sesong, men først skal han gi alt i forsøket på å sikre en topp 4-plassering.
Nyheter 11.mai 22:16
– Det blir en av de største kampene i klubbens historie

Harvey Barnes før mandagens oppgjør:– Det blir en av de største kampene i klubbens historie

Jürgen Klopp og Liverpool vil få det tøft mot et Leicester-lag som stadig nærmer seg Championship.

Nyheter 11.mai 20:40

Lavia har fått sin debut for det belgiske landslaget og har i perioder denne sesongen vist seg som en veldig solid ballvinner i den dype rollen på midtbanen. Han betraktes å være bedre i et lag som er ventet å dominere kamper, som Liverpool ofte gjør, enn for et dyptliggende lag, og innehar også evnen til å sette i gang overganger ved raskt å finne mer kreative lagkamerater, men han er også god til å holde på ballen når det kreves. 

City har en finger med i spillet

Når det kommer til prislappen er det usikkert hva Southampton eventuelt kommer til å kreve for sin juvel. Det var så sent som i fjor sommer at unggutten ble hentet fra Manchester City for 10 millioner pund, og serielederen har en finger med i spillet når det kommer til midtbanespillerens fremtid.

De har nemlig sikret seg en tilbakekjøpsklausul som sier at de har forkjøpsrett for Lavia og kan hente spilleren hjem for 40 millioner pund. Den trer imidlertid ikke i kraft før 2024, så det er mulig å slå til i år for andre klubber som kan være interessert - blant dem Liverpool.

The Athletic skriver for øvrig videre at en rekke Premier League-klubber har følere ute for Lavia, og mange venter nok bare på at nedrykket formelt skal bekreftes før de setter inn støtet. 

Southampton møter i helgen Fulham på hjemmebane. Der er de nødt til å vinne for å holde liv i det tynne håpet om overlevelse, samtidig som de er avhengig av hjelp fra andre.

Dette er midtbanespillerne Liverpool nå linkes til

Stor oversikt: Dette er midtbanespillerne Liverpool nå linkes til

Etter at de røde gjorde det klart at det ikke blir Jude Bellingham-kjøp, har det blitt liv på ryktebørsen.

Innsikt 29.apr 19:54
Det er ikke over før alle poengene er delt ut

Det er ikke over før alle poengene er delt ut

Slaget om topp fire har virket tapt, men helgens resultater viser at mye kan skje denne våren så lenge det er poeng igjen å spille for.

Kommentar 08.mai 15:10