– Kommer garantert til å gråte

Roberto Firmino forbereder seg på et tårevått farvel med publikum på Anfield etter åtte år.

– Jeg kommer garantert til å gråte. Det blir et følelsesladd øyeblikk for meg og for familien, sier Roberto Firmino i et intervju med The Telegraph før hans siste kamp på Anfield som Liverpool-spiller.

Etter åtte sesonger og 360 kamper med Liverbirden på brystet er tiden nå kommet for å forlate klubben. Firmino skal i likhet med James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita dra i sommer når kontrakten går ut, og lørdag blir siste mulighet til å takke Liverpool-supporterne for støtten på hjemmebane. 

Så langt er det brasilianske Firmino som har fått mest oppmerksomhet, og det er nok ikke bare fordi han var først ute med å kunngjøre sin avgjørelse. Og det er nok hans sang som kommer til å høres best underveis og etter kampen mot Aston Villa lørdag ettermiddag. 

Snart er det bare to igjen fra Klopps første lagbilde

Snart er det bare to igjen fra Klopps første lagbilde

James Milner og Roberto Firmino er blant de få spillerne som har vært med på hele Jürgen Klopps regjeringstid på Anfield.

Innsikt 18.mai 14:23
De fire Liverpool-spillerne har skapt minner som vil leve lenge

De fire Liverpool-spillerne har skapt minner som vil leve lenge

Liverpool gjør seg klare for å si farvel til fire spillere som alle har spilt sin rolle i klubbens suksess, men hva slags arv etterlater de seg?

Kommentar 19.mai 17:46

31-åringen er nå skadefri og nærmest garanterer at han skal være i kamptroppen. 

– Hvis ikke sjefen setter meg i troppen så skal jeg gjøre det selv, sier Firmino og røper at dette er en kamp han ville spilt uansett om han var skadet eller ikke. 

Løsnet under Klopp

Firmino er sammen med Milner, Jordan Henderson og Joe Gomez en spiller som var i klubben da Jürgen Klopp ble ansatt høsten 2015, og som fremdeles er her. For brasilianerens del ble det veldig viktig at Klopp kom.

– Den første uken jeg var her visste jeg ikke en gang hvor jeg skulle spille. Jeg sa at jeg kunne spille overalt, men Brendan Rodgers og jeg forstod ikke hverandre når det kom til posisjonen på banen, sier Firmino.

Men så kom Klopp. 

– Og da skapte vi en posisjon, den falske nieren. Frem til da trodde jeg at jeg var en nummer 10. Men jeg prøvde så godt jeg kunne som spiss, og heldigvis gikk det bra, og det er en posisjon jeg har trivdes veldig godt i. Manageren og jeg skapte den sammen, selv om han vil si at det bare var meg. 

I posisjonen som fint kan døpes til Firmino-rollen har brasilianeren vært noe så sjelden som en uselvisk spiss. Joda, det har blitt over hundre mål i Liverpool-drakten, men Bobby er nok mest kjent for å ha gjort alle rundt seg gode. 

– Noen ganger setter jeg mer pris på en målgivende pasning enn en scoring. Det er viktig for meg. Det var en ære for meg å spille ved siden av Salah og Mané, og jeg var alltid glad da jeg kunne hjelpe dem å score. Det fungerte bra mellom oss på trening hver dag. Vi kjente hverandre godt og oppnådde store resultater sammen. 

Synger Firmino-sangen

Nå virker ikke Firmino å være i tvil om at han har tatt den rette avgjørelsen, selv om hans avskjed betyr at Mohamed Salah er eneste medlem igjen av den berømte fronttrioen på Merseyside.

– Tiden er inne for å dra. Jeg er stolt at alt jeg har oppnådd med laget og det vi har gjort sammen. Vi har skrevet en vakker historie. Kanskje kan jeg komme tilbake en dag - man vet aldri. Jeg vet ikke hva som vil skje i fremtiden, sier han.

– Kanskje som en trener? Eller kanskje som spiller. Du vet aldri.

I mandagens bortekamp mot Leicester fikk Firmino høre en nærmest uendelig fremføring av «Si Senor»-sangen fra bortesupporterne. Han røper at det har blitt en favoritt hos familien, og at han for et par dager siden sang den i bilen sammen med familien. 

– Barna mine spurte om jeg kunne sette den på så vi kunne synge den sammen. Jeg husker ikke første gang jeg hørte den, men jeg ble veldig glad da supporterne hadde lagd en sang til meg. Det viser at de er glad i meg. Det å høre sangen ga meg motivasjon til å jobbe hardere, gjøre mer for laget og levere mitt beste.

Og Bobby gjorde det alltid med et smil om munnen.

Klopp svarte på spørsmål om Schmadtke for første gang

Klopp svarte på spørsmål om Schmadtke for første gang

– En smart fyr, sier Jürgen Klopp om mannen som har blitt lansert som Liverpools nye sportsdirektør.

Vil du se dem fra start i avskjedskampen på Anfield?

Vil du se dem fra start i avskjedskampen på Anfield?

James Milner og Roberto Firmino er to av spillerne som skal ta farvel med Anfield på lørdag.

Velg lag 19.mai 16:45