Klopp svarte på spørsmål om Schmadtke for første gang

– En smart fyr, sier Jürgen Klopp om mannen som har blitt lansert som Liverpools nye sportsdirektør.

De siste ukene har en rekke troverdige kilder meldt at Jörg Schmadtke er mannen Liverpool ønsker å ansette som klubbens nye sportsdirektør, etter at Julian Ward gir seg etter sesongen. Fredag svarte Jürgen Klopp på spørsmål om Schmadtke for første gang da han møtte pressen før lørdagens kamp mot Aston Villa på Anfield. 

– Hvis det skulle skje vil det ikke være en «Jürgen Klopp-signering» bare fordi vi begge er tyske. Det vil ikke ha noe med saken å gjøre, sa Klopp, før han begynte å skryte av sin landsmann. 

– Schmadtke hadde tenkt å pensjonere seg, men nå ser han ut til å få en større rolle i Liverpool

– Schmadtke hadde tenkt å pensjonere seg, men nå ser han ut til å få en større rolle i Liverpool

Det har kommet en oppdatering på situasjonen rundt Jörg Schmadtke.

Dette er Schmadtkes beste signeringer i karrieren

Dette er Schmadtkes beste signeringer i karrieren

På tyskerens liste finner vi ikke de største stjernene, men heller flere smarte kjøp.

Innsikt 10.mai 21:34

– Jeg vet at han er en god mann, en smart fyr, og at han gjorde en veldig god jobb i Tyskland. Han har en bra personlighet og bra humor ut fra de gangene jeg har møtt ham ved banen, sa Liverpool-manageren på den lukkede delen av pressekonferansen.

Schmadte har en fortid som sportsdirektør i Hannover, FC Köln og Wolfsburg og har i tillegg en kort periode som manager i Alemannia Aachen. I tillegg har han en lang spillerkarriere i Fortuna Düsseldorf og Freiburg, og i løpet av karrieren har han tydeligvis rukket å bli kjent med Klopp. 

Dro frem annet navn for å dempe ryktene

– Jeg har kjent til Jörg Schmadtke i lang tid, sannsynligvis lenger enn han har kjent til meg fordi han var en mye bedre spiller enn meg. Men vår andre karriere startet på omtrent samme øyeblikk, da jeg ble trener i Mainz og han ble sportsdirektør i Aachen. Det er derfra vi kjenner hverandre.

Her frister det jo å si at Klopp gjorde sitt for å bekrefte at det er noe i Schmadtke-ryktene, men i en avledningsmanøver nevnte han Dortmunds tidligere sportsdirektør Michael Zorc. 

– Skal jeg begynne å snakke om Michael Zorc nå? Samme aldersgruppe, samme situasjon, bare at han har vært pensjonert litt lenger. Jeg kjenner han mye bedre, sa Klopp.

– Det er noen gode sportsdirektører i Tyskland, kanskje flere enn du tror, la Klopp til.

– Han har gjort en stor forskjell

– Han har gjort en stor forskjell

Jordan Henderson mener Trent Alexander-Arnold kan ta en god del av æren for lagets gode form - og kapteinen regner med det blir lagt merke til hos landslagssjefen.

Populære blir de aldri. Men Howard Webbs nye program kan gi dommerne et viktig løft

Populære blir de aldri. Men Howard Webbs nye program kan gi dommerne et viktig løft

Den nye dommersjefen ser ut til å ha forstått hva nøkkelen er for å gjøre dommerne mindre upopulære hos supporterne.

Kommentar 19.mai 21:01