– La oss være ærlig, det var den tittelen supporterne ville ha

James Milner mimrer tilbake til tiden i Liverpool før sin siste kamp for klubben.

James Milner er en av flere Liverpool-spillere som skal spille sin aller siste kamp for klubben på St. Mary's søndag ettermiddag.

Ringreven ser ut til å fortsette karrieren i høytflyvende Brighton. En overgang som kan passe både spilleren og klubben veldig godt.

I opptakten til morgendagens kamp mot Southampton har 38-åringen blitt intervjuet av The Mirror. Han mirer tilbake på gode og suksessfulle år som Liverpool-spiller.

– Jeg er utrolig heldig som har vært her i en periode hvor klubben har fått til så mye. Det var stort sett akkurat dette jeg ville oppnå da jeg kom. Det skjer vel ikke så ofte, spør han reporteren.

I løpet av de siste åtte årene har Milner spilt 331 kamper for klubben, og vunnet så godt som alle trofeene som kan vinnes.

Han kom som en sentral, offensiv midtbanespiller, men 38-åringen er en type som kan spille i de fleste posisjoner på banen.

– Jeg har fått lov til å bære 7-er drakten i alle årene. Jeg tviler sterkt på at det nummeret vil bli sett på en av backene noen gang igjen, fortsetter han humoristisk.

2015: Få hadde trodd at James Milner ville spille en så viktig rolle i Liverpools mest suksessfulle periode etter 2000-tallet.

2015: Få hadde trodd at James Milner ville spille en så viktig rolle i Liverpools mest suksessfulle periode etter 2000-tallet.

Et trofè topper listen

Fotballspillere kan ha en tendens til å bli mette på suksess gjennom en lang karriere. Da Milner kom til Anfield hadde han med seg to ligatitler og tre cuptrofeer i bagasjen.

Det stoppet ham ikke fra å yte maks for ytterliggere suksess.

– Jeg ville komme her å vinne trofeer og ha suksess. Klubben hadde ikke så mange titler i nyere tid da jeg kom, så jeg tenkte «Kan du være med å endre det? Kan være få bli med på en ligatittel?».

For i Milners hodet er det ingen tvil om hvilket trofè som står igjen som det viktigste under hans tid på Merseyside. 38-åringen og klubben tok endelig Premier League-trofeet hjem til Anfield etter en 30 års tørkeperiode.

– La oss være ærlig, det var den tittelen supporterne ville ha. Det var lenge siden sist og vi visste at de var desperate etter å vinne den. Å reise nå og se tilbake på hva vi har fått til er helt utrolig, avslutter Milner.

På torsdag fikk veteranen en avskjedsgave fra banesmannskapet på Anfield, en liten gressflekk med et straffemerke. På kortet stod det følgende:

«Til James. Etter åtte år med ødelegging av våre straffemerker, er det på tide at du får et eget et å ta vare på. Vi ønsker deg alt det beste i fremtiden, fra banemannskapet»

Midtbanespilleren har berørt mange i klubben, og i morgen vil han spille sin siste kamp for klubben. Han reiser fra Anfield som et ikon i klubben.

Håp, skuffelse og solide resultater

Liverpools sesongavslutninger under Klopp:Håp, skuffelse og solide resultater

Slik har det endt i Jürgen Klopps sesongavslutninger i Premier League.

Innsikt 27.mai 16:04
– Når jeg var i Liverpool var problemene mine ute av kontroll

Steven Caulker om avhengigheten:– Når jeg var i Liverpool var problemene mine ute av kontroll

Midtstopperen slet voldsomt med gamblingavhengighet da han var på utlån.