Les kapteinens rørende hyllest av spillerne som takker av

Jordan Henderson med fine ord til Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, James Milner - og Arthur - i kampprogrammet.

Jordan Henderson har viet mye plass til spillerne som forlater klubben i sin tekst i kampprogrammet i forbindelse med sesongens siste hjemmekamp mot Aston Villa. Her kan du lese teksten oversatt til norsk. Originalen finner du på liverpoolfc.com.

«Blant mange kvaliteter Liverpool-supporterne har, er evnen til å vise kjærlighet og takknemlighet til folk som har bidratt i denne klubben helt der oppe». 

«I Leicester på mandag er hyllesten Bobby Firmino fikk fra en fullsatt borteseksjon et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme. Du kunne se av spillernes reaksjon etter kampen at vi som en tropp ble like rørt som vår brasilianske nummer 9 ble selv». 

«Når vi en gang i fremtiden ser tilbake på Klopp-æraen, så er det Bobbys blendende glis som kommer til å skille seg ut»

«Når vi en gang i fremtiden ser tilbake på Klopp-æraen, så er det Bobbys blendende glis som kommer til å skille seg ut»

På lørdag sier Anfield farvel til en uforglemmelig karakter.

Kommentar 20.mai 10:21
– Kommer garantert til å gråte

– Kommer garantert til å gråte

Roberto Firmino forbereder seg på et tårevått farvel med publikum på Anfield etter åtte år.

«I dag blir en spesiell dag. Sentimental og vanskelig fordi fire av spillerne trolig spiller sin siste kamp på Anfield i Liverpool-drakt, med Liverbirden på brystet».

Kampen er viktigst

«La meg være tydelig helt fra start. Alle oss spillere, inkludert de fire jeg skal snakke om, har fokus på kampen i dag. Vi spiller kanskje det beste formlaget fra andre halvdel av sesongen. Det Aston Villa har oppnådd siden VM-pausen er strålende, og Unai Emery og spillerne fortjener all honnør».

«Du kan ikke få en vanskeligere kamp, og vi har forberedt oss deretter. Når avspark går er det å vinne kampen det eneste vi tenker på, ikke noe annet».

«Men med tanke på at dette er min siste spalte for sesongen, må jeg benytte anledningen til å anerkjenne og feire bragdene til spillerne som med rette blir regnet som Liverpool-ikoner i de neste generasjonene».

Keita kan være stolt

«Naby Keita er en kultfigur hos supporterne, og jeg kan fortelle dere at han føler på den samme kjærligheten fra oss i garderoben. Smilet hans lyser opp AXA Training Centre. Som person er han ekstremt ydmyk og høflig. Som spiller er han en av de mest teknisk begavede jeg noen gang har trent med. Hans kvalitet er en vits».

«Jeg er sikker på at noen vil se tilbake på hans tid her og være frustrert på grunn av skadene som har nektet ham flere minutter enn talentet hans fortjener, men bidraget hans kan alle se - store øyeblikk i store kamper».

«Sesonger blir avgjort i noen av de øyeblikkene, og Naby kan med stolthet se tilbake på det han har oppnådd her. Vi kommer til å savne ham, og han kommer til å ha stor innflytelse uansett hvor han ender opp med å gå».

Ox har aldri vært i bedre form

«Alex Oxlade-Chamberlain er en person jeg har kjent veldig lenge. Vi var sammen med landslaget den dagen han signerte for Liverpool, og det er et bilde fra den kvelden der vi har en stor klem etter at han har signert. Jeg var så glad for at vi overbeviste ham om å komme her, og vi kan trygt slå fast at det var den rette avgjørelsen».

«Jeg vet at de siste par årene har vært vanskelige for Ox fordi han ikke har fått så mange minutter som han ønsket seg. Men ingen kan snakke ned rollen han har spilt i å løfte klubben. 2017/18-sesongen var sesongen der vi kollektivt virkelig fikk troen».

«Etter min mening var den sesongen springbrettet for trofeene som har kommet. For meg var Ox den beste offensive midtbanespilleren i Europa da vi gikk inn i semifinalen i Champions League den sesongen. Jeg vil ikke snakke for mye om skaden, men selvfølgelig var den et tungt tilbakeslag for han og for laget. Men Ox kom tilbake i fantastisk form og hadde strålende øyeblikk i sesongene der vi var på vårt beste».

«Jeg ønsker å få med det poenget fordi det er viktig at folk utenfor vårt lille miljø forstår det. Ox er for øyeblikket i sitt livs form, og klubben han går til vil vinne i lotto. Han har vært skadefri og blant våre beste spillere på trening hele veien de to siste sesongene».

«For å være ærlig er jeg glad på Ox sine vegne for at han får muligheten til en ny start et annet sted, men det er trist for oss. Det jeg følte tilbake på deadline day i 2017 gjelder fremdeles. Fyren er dynamitt. For en spiller».

Bobby er en enda bedre person enn fotballspiller

«Hva kan jeg si om Bobby Firmino som jeg ikke har sagt før? Jeg har ikke gjort annet enn å skryte av denne karen siden han først kom til Melwood tilbake i 2015. Det er vanskelig å beskrive med ord. 

«Jeg kan snakke for alle spillerne når jeg sier at det har vært et privilegium å spille ved siden av Bobby. Han er unik. Det finnes ikke noe referansepunkt å sammenlikne Bobby med. Det har aldri vært noen som ham og det kommer nok aldri noen som ham heller. Å ha det talentet, de egenskapene og samtidig jobbe så smart og hardt som han gjør, er enestående».

«Ydmykhet i profesjonell fotball er like viktig som ydmykhet i livet. Måten Bobby spiller på, uselviskheten, er det som gjør ham så spesiell».

«Å ha så mye magi og egenskaper og samtidig ofre deg for laget. For enhver ung spiller som ønsker å være spiss setter han standarden. Han er ikke rett for å uttrykke seg og gjøre alle triksene, men samtidig sørger han for å gjøre alt det som ikke er spektakulært også. Statusen som en av de største gjennom tidene er sikret».

«Navnet vil runge ut over Anfield i flere tiår, det er jeg sikker på, på samme måte som supporterne fremdeles feirer spillere som Sir Kenny Dalglish og Ian Rush. Det blir merkelig å komme på jobb neste sesong uten at han er her».

«Det største komplimentet jeg kan gi til Bobby er nok at han er en enda bedre person enn han er fotballspiller. Mannen er full av glede og kjærlighet. Jeg kommer alltid til å smile når jeg hører hans navn. Det er påvirkningen han har hatt på alle oss som har vært så heldige å bli kjent med han, og kan si at han er en venn».

Milner setter standarden

«Og så til James Milner. Jeg skriver dette vel vitende om at det å skryte av James Milner er noe av det vanskeligste du kan gjøre. Hvorfor? Fordi han hater det. Han hater oppmerksomheten».

«Det er en kjent historie nå, men da vi vant Champions League i Madrid i 2019 forsøkte jeg å overtale ham om å bli med på å løfte trofeet. Svaret var to ord, der det andre ordet var "off"!».

«Grunnen til at jeg ønsket å dele øyeblikket med ham gjelder fremdeles i dag. Jeg ville aldri lykkes med forsøket, men Milner har vært og er fremdeles hjertet i laget vårt. Alt jeg skal si nå har jeg sagt før, men det er viktig å gjenta».

«Han setter standarden. Han jobber utrettelig. Han får alt til å handle om kollektivet fremfor det individuelle. Han er eksempelet på verdiene ethvert vellykket lag trenger å ha. Han er alt dette og mye mer fordi han også er en ekstremt begavet fotballspiller».

«Kanskje jeg akkurat ble skyldig i det selv, men ofte fører fokuset på hans profesjonalitet kanskje til at man ikke setter pris på hans kvaliteter. Innstillingen er helt i toppen, men det er også egenskapene som spiller. Når du trener med ham hver dag innser du at hans tekniske kvalitet er tett på å være perfekt».

«Jeg skrev i starten at Liverpool-supportere har kunnskapen og intelligensen til å sette pris på folk som fortjener det. Jeg vet at det er tilfellet med James Milner. Takknemligheten for det han har gjort for klubben vil alltid være der. I alle fall for oss som kjempet ved hans side».

«Et siste poeng med Millie. Manageren ønsket at han skulle bli, og det forteller deg alt du trenger å vite. Med han er alder bare et tall. Hans fysiske form er utrolig. Jeg vet ikke hvor han skal nå, men han hører hjemme på øverste nivå. Den utrolige historien har noen flere kapitler. Det blir rart for oss å se de ble skrevet et annet sted».

Lykke til, Arthur

«Til slutt vil jeg på vegne av alle spillerne ønske Arthur Melo lykke til videre i karrieren. Jeg nevner lykke fordi det er akkurat det han trenger».

«Arthur er en strålende fotballspiller, og det har vært tydelig i den lille perioden han har vært hos oss. Forhåpentligvis har jobben han har gjort siden han kom tilbake fra skade være til stor hjelp i de neste årene».

«Men igjen, vi venter med alle avskjedene til kampen er over. Alle spillerne jeg har nevnt ønsker ikke noe annet enn fokus på å vinne. Det er i deres DNA. Men når fløytesignalet går for full tid vil alt handle om å feire disse ekstraordinære spillerne. De kom, de bidro, de vant hjertene deres og de vant det som kunne vinnes».

«De drar med vår kjærlighet og vår takknemlighet. Lagkamerater, ja, men venner for livet. Vi ønsker dem alt godt i fremtiden».