Liverpool har allerede forhørt seg om pris

Allerede før Jörg Schmadtke var på plass som ny sportsdirektør skal Liverpool ha snakket med Borussia Mönchengladbach om 22-åringen.

Tirsdag kveld var det mye aktivitet på ryktebørsen, da Bild og en rekke journalister med godt kildenettverk i tysk fotball meldte at Liverpool hadde vært i samtaler om et kjøp av Manu Kone.

Den 22 år gamle midtbanespilleren med en fortid i Toulouse, ble kjøpt av Borussia Mönchengladbach i januar 2021, men fullførte 2020/21-sesongen i den franske klubben. Han har nå spilt 60 kamper for Bundesliga-klubben.

Gladbach har ikke hatt noen god sesong, og endte som nummer 10 i Bundesliga med 43 poeng. De har ikke tatt færre poeng på tolv år, og det er nå usikkerhet rundt fremtiden til Daniel Farke, som mange vil huske fra Norwich. Det er også klart at de tar farvel med sin kaptein Lars Stindl – så det må gjøres ting i klubben – og da trengs det penger inn.

En mulighet for Liverpool

Koné har kontrakt til sommeren 2025, og den tyske klubben har en opsjon på ytterligere et år, men kan være villig til å selge franskmannen denne sommeren ifølge Bild.

LFC skal allerede ha vært i kontakt med spillerens representanter for å informere om interessen sin. Nå er også Jörg Schmadtke på plass, selv om arbeidstillatelsen så langt ikke er i boks, og kan ta seg av forhandlingene i et marked han kjenner godt.

Allerede før Schmadtke kom inn, skal Liverpool ha fått oppgitt en pris på 40-45 millioner euro. 34,5 til 38,8 millioner pund med dagens pundkurs. Bild skriver at det er en pris som heller kan bli sett på som en inngang til å starte forhandlinger, siden Koné skal ha hatt en varierende sesong.

Gladbach er i en situasjon der de selvsagt ønsker høyest mulig pris, men samtidig trenger de penger raskt for å kunne gjøre nødvendige investeringer i stallen, der Farke har snakket om at det trengs to nye spisser, en kantspiller, venstreback, og en mulig erstatter for Koné.

Skal allerede være i samtaler

Med i kampen om enda en fransk midtbanespillerSkal allerede være i samtaler

Liverpool skal ha vært i kontakt med spillerens agenter.

– Klopp bestemmer, men Schmadtke er den som skal få ting til å skje

– Klopp bestemmer, men Schmadtke er den som skal få ting til å skje

Den tyske Bundesliga-eksperten Raphael Honigstein forteller om Jörg Schmadtke.