Steven Gerrard i intervju med The Anfield Wrap:Mener Curtis Jones bør ha som mål å bli Liverpools kaptein

Den tidligere Liverpool-kapteinen tror scouseren har det som skal til for å lede laget.

Det er nok ingen som forstår mer om hva det betyr å spille for Liverpool, enn Steven Gerrard.

Scouseren spilte 710 kamper for klubben fra 1998 til 2015, og ble i klubben han elsker hele sin profesjonelle karriere. 

Nå er det en ny scouser som blomstrer på Liverpools midtbane, i Curtis Jones. 22-åringen har startet de siste ti kampene for klubben, og har blant annet scoret viktige mål i kamper mot Tottenham og Leicester. 

Gerrard var Jones trener i 18 måneder på Liverpools U18-lag, og sier han forsto tidlig at bykameraten skjønte hva det ville si å spille for Liverpool. 

Forstår Liverpool

– Da jeg var en manager tenkte jeg alltid på hvilke spillere som representerte meg på fotballbanen, og jeg følte alltid at Curtis virkelig spilte for meg, forteller Gerrard om den tidligere eleven i et intervju med The Anfield Wrap

– Som en lokal gutt forsto han hva Liverpool Football Club handler om - han forsto hva supporterne vil ha fra spillerne på banen. Man må gi alt hver kamp. Jeg kan se likhetene med meg og ham, spesielt i form av råskapen hans. 

Da U18-laget møtte sine store rivaler, viste scouseren at han forstår supporterne, i tillegg til at han tåler presset i store anledninger. 

– Hver gang Curtis spilte mot Everton og Manchester United under meg var han banens beste - det forteller meg at han har det som trengs for å spille for Liverpool. Det bør være i DNAet som Liverpool-spiller å være god i de kampene.

SENKET EVERTON: Jones feirer vinnermålet mot Everton i FA-cupen, i 2020.

SENKET EVERTON: Jones feirer vinnermålet mot Everton i FA-cupen, i 2020.

Gerrard forteller i intervjuet at han ikke var overrasket da Jones senket Everton i FA-cupen på Anfield, etter å ha lært ham å kjenne på akademiet. 

Kan bli kaptein

Den tidligere Liverpool-kapteinen mener Curtis Jones bør sikte seg inn på å bli kaptein i Liverpool, og aldri hvile på laurbærene. 

– Han kan nå hvor langt han vil - han har alt som skal til for å bli en av Premier Leagues beste spillere. Han har profilen, fysikken, teknikken og mentaliteten. 

– Dersom jeg var ham, ville jeg tenkt at jeg ville bli kaptein for Liverpool. Det hadde vært utfordringen og målet mitt dersom jeg var ham. Det var slik jeg tenkte da jeg var yngre - jeg ville være lederen og vinne trofeer for laget. 

I tillegg mener han Jones bør sikte seg inn på landslaget, etter at han har etablert seg i Liverpool.

– Bonusen var å bli annerkjent i hele landet. Liverpool var prioriteten min, men England var prikken over i-en. Han bør tenke at han skal bli en av de beste spillerne og lederne i laget, og spille for landslaget. 

Hele intervjuet med Steven Gerrard kan høres her

Derfor ba Gerrard om at Klopp skulle være tålmodig med Curtis Jones, da tyskeren tvilte på scouseren

Derfor ba Gerrard om at Klopp skulle være tålmodig med Curtis Jones, da tyskeren tvilte på scouseren

Liverpool-legenden var Jones trener i 18 måneder under hans tid i akademiet, og har spilt en viktig rolle i hans utvikling.

Optas analysemaskin gir Liverpool to prosent sjanse for Champions League-spill

Optas analysemaskin gir Liverpool to prosent sjanse for Champions League-spill

Mye må til, men fortsatt lever et ørlite håp på Anfield.