– Schmadtke sin rolle blir noe annet enn som sportsdirektør

Jörg Schmadtke sin rolle i Liverpool skal ikke være langsiktig.

I helgen kom nyheten om at Liverpool var i ferd med å ansette Jörg Schmadtke som ny sportsdirektør – en nyhet som kom overraskende på flere og spesielt i Tyskland.

Nå rapporterer Christian Falk og Tobi Altschäffl i Bild at rollen er litt annerledes enn som sportsdirektør, slik Julian Ward og Michael Edwards har vært. Duoen i Bild har et veldig godt rykte og nettverk når det kommer til tysk fotball.

Jobben til Schmadtke skal heller være en ekstern konsulentrolle rundt overganger, og det er en slik rolle han har vært i samtaler med klubben om. Det skal først og fremst være snakk om en midlertidig rolle – heller enn at han er klubbens nye sportsdirektør på lang sikt. 

Møttes i 1986 – uten at Klopp imponerte...

Jürgen Klopp og Schmadtke skal ha kjent hverandre lenge, selv om de aldri tidligere har jobbet sammen. Det skjedde nesten én gang, da Klopp var på prøvespill i Fortuna Dusseldorf i 1986, på et tidspunkt der Schmadtke var lagets målvakt og hadde en stor stjerne.

Det var et møte som kunne gått bedre.

– Jeg var 19 år gammel og drømte om å lykkes som proff. Jeg dro på prøvespill i Fortuna der Jörg sto i mål og hadde et veldig stort navn der. Jeg la ned absolutt alt jeg hadde, og løp som en jævel, men hva kan jeg si? Jeg floppet totalt, sa Klopp i et intervju med Allgemeine Zeitung, ifølge The Athletic.

– Jeg vil tro Schmadtke husket det, for han har aldri tilbudt meg å bli trener i noen av klubbene der han har vært. Han må ha tenkt: «Dersom Klopp ikke kan spille fotball, kan han heller ikke være en brukbar manager».

Hvem er Jörg Schmadtke?

Hvem er Jörg Schmadtke?

Mannen som seiler opp som klar favoritt til å bli Liverpools nye sportsdirektør solgte i sin tid Victor Osimhen for bare 3,5 millioner pund.

Innsikt 07.mai 12:30
– Det var stor overraskelse i Tyskland da det kom frem at Liverpool vurderte Schmadtke

– Det var stor overraskelse i Tyskland da det kom frem at Liverpool vurderte Schmadtke

Jörg Schmadtke ser ut til å kunne bli Liverpools nye sportsdirektør.