Schmadtke til Liverpool for å fullføre avtalen

Jörg Schmadtke blir sannsynligvis klar for Liverpool denne uken.

David Ornstein i The Athletic skriver at Jörg Schmadtke forventes å dra til Liverpool denne uken for å fullføre sin kontrakt. Målet er å ha Liverpools nye sportsdirektør på plass til overgangsvinduet åpner.

Liverpool skal allerede ha gjort mye av grunnlaget for sommeren under den nåværende sportsdirektøren Julian Ward, men de ønsker naturligvis også ha en erstatter på plass når Ward forsvinner etter sesongen.

Helt hva slags rolle Schmadtke vil få, om det er som sportsdirektør eller som rådgiver, har det vært usikkerhet rundt. Ornstein skriver at 59-åringen først og fremst blir en kortidsløsning der det blir en opsjon på å forlenge avtalen.

Også Paul Joyce i The Times skriver at Schmadtke vil signere denne uken, og at det handler om en kortvarig avtale.

Klopp svarte på spørsmål om Schmadtke for første gang

Klopp svarte på spørsmål om Schmadtke for første gang

– En smart fyr, sier Jürgen Klopp om mannen som har blitt lansert som Liverpools nye sportsdirektør.

Liverpool får flere konkurrenter om Mount

Liverpool får flere konkurrenter om Mount

Mason Mount er svært ettertraktet i sommer.

Vil samarbeide med Fallows og Hunter

Head of recruitment Dave Fallows og sjefspeider Barry Hunter vil jobbe tett med Schmadtke. Schmadtke kan starte i stillingen med en gang etter at han sluttet i Wolfsburg i januar.

Schmadte har en fortid som sportsdirektør i Hannover, FC Köln og Wolfsburg og har i tillegg en kort periode som manager i Alemannia Aachen.

I tillegg har han en lang spillerkarriere som keeper i Fortuna Düsseldorf og Freiburg, og i løpet av karrieren har han tydeligvis rukket å bli kjent med Klopp. 

– Hvis det skulle skje vil det ikke være en «Jürgen Klopp-signering» bare fordi vi begge er tyske. Det vil ikke ha noe med saken å gjøre, sa Klopp i forrige uke. 

– Jeg vet at han er en god mann, en smart fyr, og at han gjorde en veldig god jobb i Tyskland. Han har en bra personlighet og bra humor ut fra de gangene jeg har møtt ham ved banen.

– Jeg har kjent til Jörg Schmadtke i lang tid, sannsynligvis lenger enn han har kjent til meg fordi han var en mye bedre spiller enn meg. Men vår andre karriere startet på omtrent samme øyeblikk, da jeg ble trener i Mainz og han i Aachen. Det er derfra vi kjenner hverandre.

Hvem er Jörg Schmadtke?

Hvem er Jörg Schmadtke?

Mannen som seiler opp som klar favoritt til å bli Liverpools nye sportsdirektør solgte i sin tid Victor Osimhen for bare 3,5 millioner pund.

Innsikt 07.mai 12:30
Dette er Schmadtkes beste signeringer i karrieren

Dette er Schmadtkes beste signeringer i karrieren

På tyskerens liste finner vi ikke de største stjernene, men heller flere smarte kjøp.

Innsikt 10.mai 21:34