Som et av seks lag har Everton aldri rykket ned, og Carragher håper de berger for fotballbyen Liverpools skyld

Liverpool har ingenting å spille for i serieavslutningen, Everton har alt i potten.

«Everton er der de fortjener å være – men jeg ønsker ikke å se dem rykke ned», er tittelen på Jamie Carraghers kommentar i The Telegraph.

«Jeg er stolt Liverpools to toppklubber gjør det til Englands viktigste fotballby og har sett den følelsesmessige uroen fansen lider», skriver den tidligere Liverpool-spilleren.

Videre forteller han om sine egne minner og oppvekst. Fra den fotballgale byen farget i rød og blå.

«Som en barndomsblå og tidligere Liverpool-spiller, da, som nå, jeg ble spurt om jeg ønsket at Everton skal gå ned. Svaret mitt er et bestemt nei. Årsaken har ingenting å gjøre med min barndoms troskap. Mitt hjerte skilte seg fra Goodison Park det øyeblikket jeg ble etablert som en Liverpool-spiller i de sene 90-årene.»

«Jeg har brukt de siste 25 årene på å se på Everton som ’dem’ da det pleide å være ’oss’. Men det jeg ikke kan separere meg selv fra er den emosjonelle uroen mine venner og familie lider som et resultat av Evertons knipe. Jeg vet hva de går gjennom, og det er helvete. Du kan ikke undervurdere hvor mye fotball betyr for folka i min by, rød og blå.»

Liverpool landets fremste fotballby

Everton er med sine 33 poeng på plassen foran streken. Bak dem kjemper både Leicester og Leeds, begge har 31.

Som et av seks lag har Everton aldri rykket ned fra Premier League. De andre er Arsenal, Chelsea, Manchester United, Tottenham og Liverpool.

«Men jeg er stolt over at byen Liverpool er den eneste utenfor London som har vært i stand til å skilte med to toppklubber i 61 år på rad.»

– Jeg er en stor tilhenger av Mount

Jamie Carragher til TAW:– Jeg er en stor tilhenger av Mount

Den tidligere Liverpool-spilleren mener interessen for Mount og Mac Allister tyder på at Klopp prøver å fornye laget.

Nyheter 23.mai 22:29
– Han forbedrer et hvert Premier League-lag

Kandidat til årets unge spiller: – Han forbedrer et hvert Premier League-lag

Liverpool-linkede Alexis Mac Allister er nominert til årets unge spiller i ligaen.

Nyheter 19.mai 10:50

«Ingen av de andre storbyene i England med to enormt støttede klubber – Manchester, Birmingham eller Sheffield – har vært i stand til å matche det. For meg, det faktum gjør Liverpool til landets fremste fotballby.»

17:30 søndag 28. mai skal det avgjøres.

Mens Liverpool gjester Southampton på V Sport PL 1/Viaplay, spiller Everton skjebnekamp hjemme mot Bournemouth. Leeds får Tottenham på Elland Road, og Leicester får West Ham på besøk. Viaplay viser dramaet.