Klubblegenden før møtet med Liverpool: Vardy mener at å redde plassen vil være større enn ligagullet i 2016

Veteranen, med to mål på de tre siste, forventes å lede angrepet mot Liverpool.

Stemningen er vidt forskjellig i Leicester og Liverpool denne uka, frem mot nok en skjebnekamp for hjemmelaget på mandag.

– Det er tungt og jeg tror ikke smerte faktisk er et sterkt nok ord for hvordan jeg personlig føler meg som en person, med tanke på at jeg har vært her så lenge, sier Jamie Vardy til talkSPORT Drive

Etter at Dean Smith overtok for Brendan Rodgers har veteranen våknet til liv. Virgil van Dijk & Co kan merke seg at Premier Leagues toppscorer fra 2019/20 har gjort to mål på de tre siste kampene.

Han fem avslutninger på mål over disse kampene er mer enn i hans 23 tidligere ligakamper til sammen.

Overlevelse større enn ligagull

Med Kelechi Iheanacho ute på grunn av muskelskade er det forventet at Vardy leder linja mot Liverpool førstkommende mandag, i jakten på poeng som kan redde plassen.

– Jeg tror at på dette tidspunktet vil det være den største prestasjonen, sier angriperen.

Trakk tilbake fridag og kjørte ekstratrening før møtet med Liverpool

Trakk tilbake fridag og kjørte ekstratrening før møtet med Liverpool

Leicester City er i trøbbel med tre kamper igjen av sesongen.

Nyheter 10.mai 09:33
Nå går alle resultatene Liverpools vei

Nå går alle resultatene Liverpools vei

Liverpool vil ikke lenger passeres av Brighton dersom de vinner hengekampene.

Nyheter 08.mai 20:30

36-åringen, som har vært i Leicester siden 2012, setter altså det å berge plassen nå foran den sensasjonelle ligatittelen i 2015/16.

Stikk motsatt form

Liverpool er Premier Leagues formlag med seks strake trepoengere, ei rekke kun serieleder Manchester City kan matche. Leicester har 1-2-3 over samme periode, og det har blitt hele 13 baklengs. Sist gang de holdt buret rent i en ligakamp var mot West Ham 12. november 2022.

– Vi kan ikke gjøre noe med det som har skjedd, det er over. Vi kan ikke endre resultatene fra kampene som har vært, vi vet, vi har tre kamper igjen nå og vi må plukke poeng, det er så enkelt.

Avslutningen er tøff for i tillegg til Liverpool venter Newcastle og West Ham. Akkurat nå er det to poeng opp til Everton over streken.

Kun tabelljumbo Southampton har tatt færre poeng på hjemmebane enn Leicesters 16. Kampen fra King Power Stadium ser du på Viaplay/V Sport PL fra 21:00 mandag 15. mai.