Damelagets trener: – Å kjøpe tilbake Melwood endrer alt for oss

Endelig har Liverpool-damene fått et nytt hjem.

Tidligere i juni ble det bekreftet at de røde kjøper tilbake Melwood, det historiske treningsanlegget som ble solgt til boligutbyggerne Torus tilbake i 2019.

– Det er ikke til å tro. For oss, dette endrer alt og er en gamechanger. Campus har vært bra for oss - vi har vokst ut av det som stab og som lag. Da jeg var her første gang var Brendan (Rodgers) trener, jeg pleide å dra ned til Melwood, jeg brukte å se på treningene og det var slikt et ikonisk sted, sier Matt Beard til Liverpoolfc.com.

Etter at herrene har holdt der i 70 år, skal anlegget nå bli damenes nye hjem.

– At det vil bli vår base og vårt hjem er fantastisk. Veldig takknemlig for støtten fra klubben fordi det er en stor investering. Men for oss, som jeg har sagt, kommer det til å være en gamechanger og vi kan virkelig ta laget til neste nivå med det vi har der.

Ambisjoner om å utfordre

Nå ligger mye til rette for at Liverpool kan bygge store ting også på damesida, etter at laget hadde en godkjent retursesong til Super League.

– Jeg synes vi hadde en god sesong til slutt i fjor. Vi hadde en tøff start men jeg tenker du kan se hvordan vi vokste utover i sesongen.

Blåser nytt liv i gamle Melwood

Liverpools gamle treningsanleggBlåser nytt liv i gamle Melwood

Liverpools tradisjonsrike og populære treningsanlegg Melwood sto i fare for å bli jevnet med jorden. Nå sørger Jamie Carragher og Robbie Fowler for at arven består. Vi fikk bli med på en eksklusiv omvisning på anlegget, og til høsten er planen at det ikoniske treningsanlegget åpner for publikum.

Kopite 27.jan 21:40
Bekreftet: Liverpool kjøper tilbake Melwood

Bekreftet: Liverpool kjøper tilbake Melwood

Liverpool har kjøpt tilbake sitt gamle treningsanlegg.

– Du river det opp, og starter på nytt. Vi har ambisjoner i denne fotballklubben om å utfordre. Vi vet at det ikke kommer til å skje over natta men vi hadde en god start tilbake i WSL.

Det blir rekrutteringer i sommer

Den viktige angrepsspilleren Melissa Lawley vil ikke rekke sesongstarten, men ifølge Beard vil 29-åringen snart være tilbake.

– Hun vil ikke være klar til starten. Vi snakker trolig om november tror jeg, så ikke en million mil unna. Jeg tror det var derfor hun bestemte seg for å operere når hun gjorde det.

En rekke trofaste tjenere har allerede forlatt de røde. Forsterkninger er på sin plass om laget skal ta nye steg.

– Vi snakker nok om fem, syv maks. Det vil stort sett være en for en.

– Vi ser nok ikke for oss mer enn syv. Det vi ønsker å prøve sørge for er at vi forbedrer bredden i troppen så det hever standardene på trening, det øker konkurransen for plassene. Jeg synes, at for meg, er det det viktigste.