– De får ikke anerkjennelsen de fortjener

Premier Leagues medisinske ansvarlige lar seg stadig imponere over den fysiske og psykiske formen spillerne må holde seg i for å prestere på toppnivå.

Dr. Mark Gillett har lang fartstid i fotballen. Han var i blant annet klubblege i Chelsea, før han tok turen til West Bromwich, der han tilbrakte nesten ti år. Nå har han tittelen som medisinsk ansvarlig eller medisinsk rådgiver i Premier League, en rolle han har hatt siden 2018.

Gjennom karrieren har han sett hvordan de fysiske kravene til spillere i verdens mest populære liga har endret seg, og hvor mye bedre form dagens spillere er sammenliknet med de som var aktive for 20 og 30 år siden.

– Jeg synes ikke Premier League-spillere får anerkjennelsen de fortjener. Å prestere på den måten de gjør hver uke er utrolig, sier Gillett, og legger til:

– Du må ha utrolige egenskaper, være i stand til å ta avgjørelser og være en utrolig atlet som har en utrolig utholdenhet. Og alt det fører til at det er veldig få som kan spille på det nivået, sier han i et intervju med The Telegraph.

Kan tjene på videresalg av tidligere spillere i sommer

Kan tjene på videresalg av tidligere spillere i sommer

Liverpool kan få betalt for å ha sikret seg videresalgsklausuler.

Nyheter 24.jun 16:34
Alexis Mac Allister slutter seg til «The Team of Macs»

Alexis Mac Allister slutter seg til «The Team of Macs»

Alexis Mac Allister blir den 43. Liverpool-spilleren til å bære denne kuriositeten.

Innsikt 24.jun 14:11

Både fysisk og mentalt

Gillett er minst like imponert over hvordan spillerne takler den mentale delen av spillet som den fysiske.

– Alle som har vært på en Premier League-kamp ser hvor raske og fokuserte spillerne er. Jeg husker godt første gang jeg skulle ut på banen for å behandle en spiller, og den støyen som var der var vanvittig.

– De fleste vil krympe under de omstendighetene. Men disse spillerne kan levere, og det har sjokkert meg selv om jeg har jobbet med dette så lenge. Det er så mye på gang, og det kommer rop fra tribunen. Men de skal bare fokusere på jobben. Det er få idretter som kan sammenliknes med dette, sier han.

Gillett legger også til at fotballspillere må være på jobb for å ta vare på hele kroppen.

– Det er et kjent sitat som sier at det ikke handler om de to timene om dagen de trener, men de 22 andre. At det er de som utgjør forskjellen. Det er sant. Fokus på restitusjon er veldig viktig, og spillerne går umiddelbart i gang med det når kampene er over, sier han.

I Liverpool er det kanskje Mohamed Salah som har blitt best kjent for måten han trener og tar vare på kroppen, og spesielt etter at James Milner nå er borte. Salah var også den røde med flest minutter for Liverpool i alle turneringer i 2022/23-sesongen.

Han hadde over 500 minutter mer på banen enn neste utespiller på listen, Trent Alexander-Arnold, ifølge tall fra fbref.com.

Salah spilte 4292 minutter i alle turneringer, mens Alisson hadde 4230. Deretter følger Trent med 3763, Virgil van Dijk med 3645 og Fabinho med 3534. 

Under 30 eksemplarer igjen av sesongboka - løp og kjøp!

178 sider fullstappet med Liverpool-stoff:Under 30 eksemplarer igjen av sesongboka - løp og kjøp!

Utvidet frist for GRATIS frakt! Alle som bestiller senest søndag kveld vil motta boka med gratis frakt!

Supporterklubben 22.jun 13:46
Uten Kane ble Oliver Skipp overraskende tomålsscorer for Spurs mot Barca

Full oversikt over Premier League-lagenes treningskamper: Uten Kane ble Oliver Skipp overraskende tomålsscorer for Spurs mot Barca

Se sommerens kamper og resultater for Premier League-klubbene i oppkjøringen til sesongen 2023/24.

Innsikt 30.jul 23:33