– Det er en prestisjetung turnering, og vi skal gjøre alt for å vinne

Diogo Jota skulle helst vært i Champions League, men vil ikke snakke ned Europa League før den kommende sesongen.

Liverpool skuffet i 2022/23-sesongen, og en god sluttspurt var ikke nok for å sikre en plass i Champions League kommende sesong. Dermed må de røde ta til takke med Europa League-spill, en turnering de ikke har vært med i siden det ble finaletap mot Sevilla for syv år siden. 

Diogo Jota har tidligere uttalt til fourfourtwo.com at sesongen var skuffende og at laget ikke var gode nok, men at forhåpentligvis bunnpunktet var nådd. Nå har magasinet sluppet en ny seanse fra intervjuet, og der snakker portugiseren blant annet om hvordan det blir å spille på Europa League-nivå.

– Jeg har spilt i turneringen før med Wolves. Selv om fansen er vant til at vi spiller i Champions League hvert eneste år og dette vil føles som et steg ned, er det fremdeles en prestisjetung turnering, og vi skal gjøre alt for å vinne, sier han.

Flere av de mulige Europa League-motstanderne er klare

Flere av de mulige Europa League-motstanderne er klare

11 av 32 lag bekreftet til neste sesongs Europa League.

Klar for å kjempe om ligagullet igjen

Klar for å kjempe om ligagullet igjen

Diogo Jota tror Liverpool slår tilbake neste sesong.

Unngår Real Madrid

Liverpool står med tre seiere i turneringens historie, og det er kun ett lag som har flere. Det er selvsagt Sevilla, som har vunnet hele syv ganger. Spanjolene vant finalen i mai og er med det kvalifisert til Champions League neste sesong. Den eneste måten de kan komme i Europa League er ved å bli nummer tre i sin gruppe i høst. Dersom det skjer vil nok alle lag ha en motstander å frykte, men for Jotas del er det ett lag han har enda mer lyst til å unngå.

– Real Madrid kan jo også komme som nummer tre i gruppen og stå i veien for oss. Siden jeg kom til Liverpool er det alltid de som har slått oss, så forhåpentligvis vil ikke de være med denne gangen, sier angrepsspilleren.

I 2020/21 endte det med kvartfinaletap mot kongene av Europa, mens det ble finaletap i fjor. I år ble de røde slått ut i åttendedelsfinalen av Real Madrid.

Flere av de mulige motstanderne i Europa League er nå klare. Blant lagene som er med er Xabi Alonsos Bayer Leverkusen og Jose Mourinhos Roma.

Hvem skal fylle kvoten?

Hvem skal fylle kvoten?

Liverpool linkes stadig til flere spillere, men få av dem vil bidra til å fylle opp «homegrown»-kvoten.

Innsikt 24.jun 18:38
– Ser ikke ut til å bli en sommer der Liverpool vil håve inn på spillersalg

– Ser ikke ut til å bli en sommer der Liverpool vil håve inn på spillersalg

Liverpool tenker mest på å kjøpe spillere, skriver James Pearce.