Klar for å kjempe om ligagullet igjen

Diogo Jota tror Liverpool slår tilbake neste sesong.

Diogo Jota har lagt bak seg en sesong som handlet mye om skader, men en sterk avslutning ble det, både for han og laget. Portugiseren scoret syv mål på de siste ni kampene til Liverpool, som klatret til femteplass takket være god form mot slutten. 

Det gir Jota håp om at de røde vil være tilbake på sitt beste nivå neste sesong. 

– Jeg håper det. Vi har stort sett alltid vært der de siste årene. Tre sesonger med over 90 poeng er en utrolig prestasjon, og det er enda mer utrolig at det ikke har gitt ligagull hver gang. Så nå må målet være å komme tilbake der. Først og fremst gjøre det bedre enn vi gjorde denne sesongen, og så kjempe om titler, sier han i et intervju med FourFourTwo.

– Vi er en klubb som trenger å kjempe om titler

– Vi er en klubb som trenger å kjempe om titler

Diogo Jota mener spillerne må skape ny historie neste sesong.

Førstelagsspillere i gang med trenerutdanningen

Førstelagsspillere i gang med trenerutdanningen

Fabinho, Diogo Jota og Joel Matip benyttet den siste uken før ferien til å gjennomføre et trenerkurs.

– Vi var ikke gode nok denne sesongen, men forhåpentligvis er bunnen nådd, sier han.

I likhet med Ibrahima Konaté og Virgil van Dijk blir Jota spurt om behovet for forsterkninger i Liverpool-troppen, men han mener laget er godt nok som det er. 

– Troppen må alltid fornyes med nye spillere. Det har vi gjort, og det blir bare bedre jo mer vi spiller sammen. 

Tenker langsiktig

Personlig tar Jota sikte på å tangere 2021/22-sesongen når det kommer til antall scoringer. Da endte han på 21, og fikk en ny langtidskontrakt i belønning. 

– Den sesongen gikk veldig bra, og vi var nære på å levere den beste sesongen i engelsk fotballhistorie. Også for meg personlig var det en vellykket sesong, sier han.

26-åringen virker å være veldig fornøyd med tilværelsen på Merseyside. Han sier at han er meget takknemlig for den nye kontrakten han fikk, og nå er han klar for å bli værende lenge.

– Jeg vet at de stoler på meg, og det er veldig viktig for å være på rett sted mentalt, og i sommer handler det om det fysiske - å få en skikkelig oppkjøring og forhåpentligvis en veldig bra sesong, sier han.

For øyeblikket er Jota på landslagssamling med Portugal. Lørdag ble det et kort innhopp i 3-0-seieren over Bosnia & Hercegovina.

Liverpool går glipp av første utgave av nye klubb-VM

Liverpool går glipp av første utgave av nye klubb-VM

VM for klubblag kommer i ny drakt fra 2025.

To Bayern-kjøp kan åpne utgangsdøren for Pavard

To Bayern-kjøp kan åpne utgangsdøren for Pavard

Bayern jobber med å sikre seg to forsvarsspillere. Det kan bety farvel for Benjamin Pavard, som er linket til Liverpool.