Liverpool går glipp av første utgave av nye klubb-VM

VM for klubblag kommer i ny drakt fra 2025.

Etter 2024 vil det være slutt på VM for klubblag slik vi kjenner det i dag. Fra og med 2025 vil turneringen bestå av 32 lag, og FIFA har ambisjoner om at turneringen skal arrangeres om sommeren hvert fjerde år. 

Dermed vil det gå en stund før Liverpool kan kalle seg verdensmestere igjen, slik de ble i 2019. For de røde vil nemlig ikke være blant de 32 lagene som får delta i 2025, skriver Mirror

Champions League-mesterne fra de fire foregående sesongene blir invitert når verdensmesterskapet skal sparkes i gang. I 2021 vant Chelsea, mens Real Madrid tok tittelen i fjor. I år gikk Manchester City til topps, mens det gjenstår å se hvem som vinner neste år. 

Én ting som er sikkert er at det ikke blir Liverpool. De røde skal i stedet forsøke å vinne Europa League samtidig som de forsøker å kjempe seg tilbake til det gjeveste selskap i Europa. 

Neste sesong kan femteplass gi Champions League

Neste sesong kan femteplass gi Champions League

Champions League utvides i 2024, og Premier League kan forsyne seg med en av de nye plassene.

Så mye tjente Liverpool på Champions League denne sesongen

Så mye tjente Liverpool på Champions League denne sesongen

De røde kom til åttendedelsfinalen i 2022/23-utgaven.

I tillegg til Champions League-vinnerne skal ytterligere åtte lag fra Europa være med i VM for klubblag, og det er UEFA-koeffisienten som bestemmer hvem det blir. Liverpool ligger helt oppe på fjerdeplass der, men FIFA har satt en maksgrense på maks to klubber fra hvert land i nye klubb-VM, med mindre tre eller fire forskjellige klubber fra én nasjon har vunnet Champions League de fire foregående årene.

Mer penger

Slik klubb-VM fungerer i dag er det stort sett ære og berømmelse som ligger i potten. Pengepremien er av den høyst beskjedne sorten. 

Det vil endre seg når FIFA ruller ut turneringen i ny drakt, og Mirror skriver at det skal deles ut om lag 150 millioner pund i premiepenger i forbindelse med turneringen.

Planene til FIFA har møtt noe motstand, spesielt hos UEFA og den europeiske klubbforeningen ECA. De mener nye VM for klubblag er et angrep på Champions League. Et nytt VM for klubblag kan nok også bli møtt med kritikk av spillerforeninger som er bekymret for kampbelastningen på de beste spillerne.

I utgangspunktet var planen at første VM for klubblag i nytt format skulle gå av stabelen i USA, Mexico og Canada, ett år før VM i fotball avholdes i de tre landene. Men det er foreløpig ikke bestemt.

Skulle alt gå som FIFA ønsker seg, vil altså Liverpools neste mulige møte med VM for klubblag bli i 2029. 

Fordelene med en sesong i Europa League

Fordelene med en sesong i Europa League

Det blir Europa League på Liverpool neste sesong, men fortvil ei. Det finnes noen fordeler.

Innsikt 25.mai 22:48
Økonomisk er forskjellen enorm

Med tre kamper igjen spiller Liverpool om plass i EuropaØkonomisk er forskjellen enorm

Liverpool kjemper om europacupspill denne våren – men hvor mye penger er det i de ulike turneringene?

Innsikt 11.mai 15:06