Det pågående U21-mesterskapet kan være årsaken til at sommerhandelen står på vent

Liverpool er linket til flere spiller som i skrivende stund er opptatt med å representere landene sine.

Etter at kjøpet av Alexis Mac Allister ble bekreftet tidlig i juni, har det stått stille på overgangsfronten for Liverpools del. Dette til tross for at Jürgen Klopp har vært tydelig på at han ønsker at nye spillere skal være klare til pre-season begynner. 

Blant spillerne som har blitt linket mest til Liverpool finner vi midtbanespillerne Khephren Thuram, Manu Koné, Gabri Veiga og Ryan Gravenberch, i tillegg til forsvarsspilleren Micky van de Ven.

Disse spillerne har til felles at de i skrivende stund deltar i U21-EM, og det kan være en årsak til at Liverpools overgangsplaner står på vent for øyeblikket. Det skriver James Pearce for The Athletic

Kan vare til 8. juli

Ifølge Pearce gjør det pågående U21-mesterskapet det komplisert å eventuelt signere spillere som Thuram, Koné, Veiga og Gravenberch. Han skriver ikke noe om hvorvidt Liverpools interesse i disse spillerne er reell.

Selv om Newcastle United ser ut til å signere Sandro Tonali, som også deltar i mesterskapet, skal det ikke regnes som normen. 

TIL ENGLAND? Tonali og Thuram linkes begge til engelsk fotball.

TIL ENGLAND? Tonali og Thuram linkes begge til engelsk fotball.

Klopp har bestemt at alle hans spillere kan få en tre ukers ferie etter at sesongen deres avsluttes. Det er allerede bekreftet at Thuram, Koné, og Veiga er videre til sluttspillet med sine land. 

Det betyr at de tidligst får ferie 1/2 juli, og dersom lagene tar seg hele veien til finalen vil ikke spillerne få ferie før 8. juli - samme dato som Liverpools pre-season begynner. 

I en slik situasjon ville ikke de aktuelle spillerne ha vært tilbake til Liverpools treningsleir før mot slutten av juli, med kun to uker igjen til sesongstart. 

Avgjørelser tirsdag kveld? 

Tirsdag kveld får to spillere Liverpool - om vi skal tro ryktene - har i kikkerten avgjort sine skjebner i U21-mesterskapet. 

Micky van de Ven og Ryan Gravenberchs Nederland møter vertsnasjonen Georgias U21-lag i en kamp som må vinnes for å ta seg videre til sluttspillet. 

Dersom forhandlingene er satt på vent grunnet mesterskapet, kan det altså bli bevegelse rundt nederlenderne om de skulle ryke ut tirsdag kveld. 

– Han kan bli en av de beste spillerne i Europa om tre-fire år

Derfor ønsker Liverpool å hente Khephren Thuram– Han kan bli en av de beste spillerne i Europa om tre-fire år

Liverpool har så langt kun signert en forsterkning i sommervinduet. Det kan ha sammenheng med at det neste målet deltar i U21-EM.

Innsikt 27.jun 17:09
Burnley henter målvakt med fortid i Liverpools akademi

Burnley henter målvakt med fortid i Liverpools akademi

Overgangssommeren 27.jun 16:15