Dette vil Mac Allister trolig koste

Argentineren blir billigere enn hva mange rapporterte tidligere.

Tirsdagens store nyheter har omhandlet Alexis Mac Allister, og det faktum at Brighton har gitt sin godkjennelse for at 24-åringen kan gjennomføre sin medisinske test med Liverpool.

De personlige detaljene skal det være enighet om. Kontrakten vil være for fem år.

Det store spørsmålet da, utenom når bekreftelsen endelig kommer, er hvor mye verdensmesteren vil koste?

Faktoren som spiller inn er en utkjøpsklausul i Mac Allisters nye kontrakt som ble signert sist oktober. Brighton ville ikke risikere at argentineren kunne gå gratis.

45-55 millioner pund?

Daily Mail har skrevet £60 millioner som overgangssum. Mirror mener prisen vil ligge lavere enn det. The Independent har plassert klausulen mellom £45-55 millioner. The Telegraph omtaler det som en avtale på £40 millioner+. 

Trolig vil den endelige summen holdes hemmelig av partene. The Times påpeker at tidligere er intervallet £45-61 millioner nevnt.

Fabrizio Romano på sin side ordla seg slik: «Liverpool vil betale utkjøpsklausulen i løpet av de neste dagene, betydelig mindre enn den rapporterte £60m-prisen», og er på linje med The Guardian.

Brighton har gitt grønt lys for medisinsk test – kontrakt er i boks

James Pearce:Brighton har gitt grønt lys for medisinsk test – kontrakt er i boks

James Pearce melder om enighet mellom Brighton og Liverpool.

Tallene som viser hvordan Mac Allister kan bekle ulike roller

Tallene som viser hvordan Mac Allister kan bekle ulike roller

Hva slags type spiller er det Jürgen Klopp & Co jakter egentlig?

Skal vi tro James Pearce, få følger klubben så tett som han, snakker vi rundt £45 millioner. 

Twitter melder Pearce og at kilder sørpå har en totalavtale på £55 millioner, men at de siste millionene med pund er basert på ulike tilleggsklausuler. Det er og totalsummen BBC har brukt.

Paul Gorst i Liverpool Echo gjør et poeng ut av hvordan Liverpool har brukt utkjøpsklausuler for å handle raskt tidligere. Det var tilfellet da Takumi Minamino ble signert i 2020 og Ibrahima Konaté i 2021.