Et samarbeid fra 2013 kan ha spilt en avgjørende faktor i Mac Allister-overgangen

Juan Gemelli representerte Phillipe Coutinho da playmakeren reiste til Liverpool for ti år siden.

Torsdag bekreftet Liverpool signeringen av Alexis Mac Allister for «bare» 35 millioner pund. En overgangssum som fikk de aller fleste til å sprette champagnen.

Det er ingen tvil om at Jürgen Klopp og co har fått til en ekstremt god avtale for den 24 år gamle Verdensmesteren, og en mer ukjent agent kan ha spilt en viktig rolle.

Han heter Manuel Gemelli, og representerer flere superstjerner fra det søramerikanske kontinentet.

«Gemelli og Liverpools sjefer har hatt en god tone i lang tid, etter at Phillipe Coutinho ble hentet fra Inter for over et tiår siden. Det kan ha vært en viktig faktor i å få Mac Allister til Anfield», skriver Liverpool Echo.

Phillippe Coutinho ankom Merseyside for ti år siden, tilbake i 2013. Brasilianerens overgangssum stod til €13 millioner, en pris han tydelig var verdt. Fem år senere reiste han videre til Spania og Barcelona for ti ganger prisen, €135 millioner.

SUKSESS: Philippe Coutinho spilte 201 kamper og leverte 99 målpoeng i Liverpool-drakten.

SUKSESS: Philippe Coutinho spilte 201 kamper og leverte 99 målpoeng i Liverpool-drakten.

Jörg Schmadtke har tatt over styringen på Liverpools overgangsmarked, men det er den tidligere sportsdirektøren, Julian Ward, som får æren av avtalen med Mac Allister.

«Mye av arbeidet ble gjort av Julian Ward, selv om han nå forlater klubben. Liverpool skal ha fulgt Mac Allister i lang tid, og var på radaren deres allerede før VM ble sparket i gang», skriver The Telegraph.

Flere interesserte klubber

Chelseas nye trener, Mauricio Pochettino, skal også ha forsøkt å kuppe avtalen med argentineren i dagene før Mac Allister-avtalen ble offentliggjort.

Duoen er landsmenn, noe som kunne vært en faktor i jakten på 24-åringen, men London-klubben, slik som Liverpool, kan ikke tilby Champions League-fotball til høsten.

«Newcastle og Manchester United skal også ha vist interesse, men Mac Allisters preferanse var å jobbe med Liverpool-trener, Jürgen Klopp», skriver Paul Joyce i The Times.

Chelsea kan ha vært ute etter en erstatter for Mason Mount, som ryktes sterkt til Manchester United. Newcastle har endret sitt fokus til Leicester-spiller James Maddison. Den engelske duoen ryktes å bli en dyrere affære enn Alexis Mac Allister endte opp med å koste Liverpool.

I Brighton var Mac Allister fus i alt, og derfor trenger Liverpool han

I Brighton var Mac Allister fus i alt, og derfor trenger Liverpool han

Flest ligamål, avslutninger, gjenvinninger på siste tredjedel, gjennombruddspasninger og frispark vunnet.

Innsikt 08.jun 22:12
Mac Allister hadde mulighet til å overta Gerrards gamle nummer, men derfor valgte han 10-eren

Hans første offisielle intervju: Mac Allister hadde mulighet til å overta Gerrards gamle nummer, men derfor valgte han 10-eren

Alexis Mac Allister har kommet til Liverpool for å vinne trofeer.