Hans første offisielle intervju: Mac Allister hadde mulighet til å overta Gerrards gamle nummer, men derfor valgte han 10-eren

Alexis Mac Allister har kommet til Liverpool for å vinne trofeer.

Med de mange bildene av argentineren i Liverpool-rødt var det nummervalget som vakte oppsikt.

I nyere tid har John Barnes, Michael Owen, Luis Garcia, Sadio Mané, Joe Cole og Philippe Coutinho båret #10, de fleste med hell.

Det er ikke første gang Mac Allister bruker det, men for han er det ikke et spesielt nummer (ennå).

– Nei, egentlig ikke. Jeg vet hvor viktig nummer 10 er i fotballen. Jeg hadde muligheten til å ta nummer 8 også, som er et stort nummer for denne klubben på grunn av Gerrard, selvsagt. Men jeg valgte nummer 10 fordi jeg har brukt det mange ganger i Argentina, i Brighton, U23-landslaget også, sier Alexis Mac Allister til Liverpoolfc.com.

– Det er et nummer som jeg virkelig liker og det er derfor jeg valgte det.

Slet med språket i starten

Forventingene er at argentineren skal gå rett inn i Jürgen Klopps førsterekke. Spesielt med tanke på at han allerede har tre og en halv sesong bak seg i Premier League.

– Mitt første år i Brighton var veldig tøft på grunn av språket og kulturen, men nå vet jeg hvordan alt fungerer. Det vil ta tid men når jeg blir vant til klubben og alt annet tror jeg alt vil bli bra.

Da er det bare en fordel av overgangen ble klar såpass smertefritt og raskt.

– Ja, det er bra for meg, for klubben. Jeg ønsket å være med første dag av preseason, så det er bra at alt er klart. Jeg ser frem til å møte mine lagkamerater.

Dette er Liverpools nye midtbanestjerne

Historien om Alexis Mac Allister: Dette er Liverpools nye midtbanestjerne

Sommerkjøpet er fra en fotballfamilie som mangler sidestykke, og har virkelig fått fart på karrieren de siste årene.

Innsikt 08.jun 12:27
Klopp: – Strålende nyheter

Klopp: – Strålende nyheter

Dette sier Jürgen Klopp om Liverpools nye signering.

– Jeg har fått mange meldinger. Jeg var overalt på Twitter og sosiale medier men var selv veldig stille og, selvsagt, ventet på dette øyeblikket.

Legger utrolig år bak seg, nå er fokuset på Liverpool

I vinter opplevde han sin største triumf da Argentina vant VM i Qatar. Nå tenker han Liverpool er stedet for å bygge videre på medaljesamlingen.

– Ja det er tanken. Siden jeg vant VM, har jeg sagt at jeg ønsker å vinne flere trofeer og jeg tror at denne klubben vil hjelpe meg å gjøre det, det er målet og når du er i en stor klubb som denne må du vinne trofeer. Så, det er det jeg ønsker.

KOMMER IKKE ENSOM TIL ANFIELD: Argentineren har vært involvert i et kjærlighetsdrama med Camila Mayan og Ailen Cova.

KOMMER IKKE ENSOM TIL ANFIELD: Argentineren har vært involvert i et kjærlighetsdrama med Camila Mayan og Ailen Cova.

– Det var et fantastisk år for meg, VM, det vi oppnådde med Brighton, men nå er det tid for å tenke på Liverpool og prøve å være en bedre spiller og et bedre menneske hver dag.

Klar melding til fansen

Til Liverpool-supporterne, som gleder seg til å se 24-åringen i aksjon for dem, har han følgende beskjed: 

– Jeg er sikker på at dette laget vil gi alt for å vinne trofeer og gjøre dem glade, det er det aller viktigste. Jeg håper de støtter meg og laget og jeg vet de vil gjøre det, så det er en glede å være her i denne klubben og jeg vil gjøre mitt beste hver eneste dag.

Det er bare å ønske klubbens nye #10 velkommen.

– Tusen takk. Det føles fantastisk. Det er en drøm som kommer i oppfyllelse, det er utrolig å være her og jeg kan ikke vente med å starte.