Leighton Clarkson:Forklarer hvorfor han måtte forlate Liverpool

Leighton Clarkson hørte lite fra klubben da han var utlånt til Aberdeen.

Leighton Clarkson er en av to Liverpool-spillere som har forlatt klubben denne sommeren til fordel for Skottland og Aberdeen.

21-åringen var på utlån til rødtrøyene i fjorårssesongen, og likte seg svært godt i Premiership. I juni fullførte han en permanent overgang til den skotske toppklubben.

– Det var nok 3-4 klubber som ville ha meg. Noen av dem tilbød mer penger, men det føltes rett å komme tilbake her, sier den tidligere Liverpool-spilleren til The Athletic.

Fra skuffelse til stjernespiller

Clarkson kom til klubbens akademi i veldig ung alder, og jobbet seg oppover systemet. I 2017/18-sesongen debuterte han på U18-laget, og spilte en viktig rolle da de røde sikret seg FA Youth Cup i 2019.

På sommeren i 2021 reiste han på utlån til barndomsklubben Blackburn, og det var da problemene startet for 21-åringen. 

– Jeg kunne spilt, og jeg burde kanskje det også. Det var mitt første lån, og det skjedde veldig mye. Managerne har sine favoritter, og jeg endte opp med å bli tatt inn og ut av laget. Plutselig var det juletider, vi lå på en andreplass og jeg hadde knapt vært på banen, forteller han.

Clarksons låneavtale med Championship-klubben ble terminert den påfølgende vinteren, og midtbanespilleren returnerte til Merseyside i håp om å få trene med førstelaget. Det endte ikke slik som ønsket.

– De ville ha meg med videre, men jeg kunne ikke sitte på benken i et halvt år til. Jeg ville tilbake til Liverpool og førstelaget, men jeg endte opp med å spille U23-fotball.

SPILLETID: Leighton Clarkson spilte fast på Liverpools U23-lag på våren i fjor.

SPILLETID: Leighton Clarkson spilte fast på Liverpools U23-lag på våren i fjor.

En skuffet Clarkson forstod raskt at han ikke ville bli satset på den sesongen, selv om det ble 12 kamper og 5 målpoeng i U23-divisjonen.

Da kom Aberdeen på banen og lånte unggutten i fjor sommer. Det endte med suksess, og en tredjeplass i den skotske toppserien.

– Jeg ville spille profesjonell fotball. Mye kunne selvfølgelig sett annerledes ut om jeg spilte godt i Blackburn og ble med førstelaget (til Liverpool), sier Clarkson.

I løpet av sesongen i Skottland hørte 21-åringen lite fra Merseyside. Da gikk alarmklokkene i hodet på midtbanespilleren.

– Jeg forstod kjapt at det var på tide å komme seg videre. Jeg hadde en kontrakt med Liverpool, men jeg følte det var på tide å reise et sted permanent, heller enn å gå på et nytt utlån. Jeg vil spille hver uke, avslutter han.

Clarkson skrev tidligere i juni under på en 4-årsavtale med Aberdeen. I den kommende sesongen vil han være lagkamerat med Liverpool-midtstopper Rhys Williams, som har reist til Skottland på et utlån. 

Grunnene til at Dominik Szoboszlai passer Klopps spillestil til punkt og prikke

Grunnene til at Dominik Szoboszlai passer Klopps spillestil til punkt og prikke

Nå kan 22-åringen bli Liverpools neste signering.

Innsikt 29.jun 18:03
– Vi har utviklet et veldig god samarbeid, og jeg tror de stoler på oss

Tre overganger på et år:– Vi har utviklet et veldig god samarbeid, og jeg tror de stoler på oss

Rhys Williams er den siste i rekken av flere overganger mellom Liverpool og Aberdeen de siste årene.